SMART: Alle de 1.500 boligene i Verksbyen skal bli smarte.
SMART: Alle de 1.500 boligene i Verksbyen skal bli smarte.

Leverer smartteknologi til 1.500 hjem

– Smarthus er helt klart en viktig del av fremtidens boligstandard og en del av løsningen på klimakrisen, sier konsernsjefen.

Publisert

Telia Norge er i gang med å sette opp sine smarthjem-løsninger til den nye bydelen Verksbyen i Fredrikstad, som skal få over 1.500 Future Living-boliger. Det handler om blant annet om full kontroll på strømforbruk og bedre sikkerhet ifølge en pressemelding.

– Verksbyen er et helt unikt boligprosjekt med fokus på solenergi og innovativ teknologi. Vår smarthjem-plattform som knytter sammen dimmere, termostat og dørlås skal være ferdig installert ved innflytting. Og den kan utvides, sier kommersiell direktør Torgeir Røynstrand i Telia Norge.

Hans avtale med utbygger Arca Nova inkluderer leveranse og oppsett av plattformen. Selve teknologien leveres av Futurehome der Telia er majoritetseier.

Sentralt i byggingen av Verksbyen står Arca Novas konsept Future Living, hvor kombinasjonen solenergi, smarthus og grønn byggestandard gir fremtidens boligstandard i dag.

– Vi bygger fremtidens løsninger som ingen har gjort før oss i Norge, og er det første boligprosjekt som produserer mer energi enn det bruker. Smarte boliger er helt klart en viktig del av fremtidens boligstandard og en del av løsningen på klimakrisen, sier konsernleder Ruben Dahl Hansen.

Hittil er over 140 boliger i Verksbyen ferdigstilt og overlevert, og i disse dager overleveres neste boligblokk med 30 boliger.

Powered by Labrador CMS