Tech:

FÅR ANERKJENNELSE: Sjur Usken, gründer og CCO I ClevAir.
FÅR ANERKJENNELSE: Sjur Usken, gründer og CCO I ClevAir.

Kåret til Europas mest innovative byggteknologi

Norske ClevAir fortsetter å høste internasjonal anerkjennelse. Nå er selskapet kåret til Europas mest innovative innen byggteknologi i konkurransen BUILT WORLD Innovation Contest 2020 Europe.

Publisert

2.000 selskaper innen PropTech har vært vurdert i kåringen, som ledes av tyske Wolfgang Moderer og Jonas Haberkorn, som begge regnes blant verdens mest innflytelsesrike innen innovasjon og eiendom.

Juryen har nå redusert kandidatene til 25, som har pitchet foran publikum og et «Idol-panel» med dommere fra eiendomsbransjen.

Wiersholms Henrik Botten Taubøll og administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, Mathis Grimstad, representerer Norden i juryen, som for øvrig består av 25 PropTech-eksperter fra UK, Tyskland, Østerrike, Sveits, Nederland, Russland og Spania.

Nå har ClevAir også gått til topps i konkurransen BUILT WORLD Innovation Contest 2020 Europe i sin kategori.

Selskapet ble kåret til Europas mest innovative byggteknologiselskap i konkurranse med tre tyske og et britisk selskap.

- Dette er vi veldig stolte av. Internasjonal anerkjennelse bidrar til at både teknologien vår og miljøutfordringer knyttet til bygninger får mer oppmerksomhet, sier Sjur Usken, gründer og CCO.

ClevAir er et skybasert system som benytter IoT, kunstig intelligens og maskinlæring for automatisk energioptimalisering av bygg. Teknologien brukes av kunder som CBRE og GNP Areal og får mye oppmerksomhet i inn- og utland.

- ClevAir har en spennende teknologi og forretningsmodell som gjør selskapet til en vinner her. Veldig moro at Norge er representert på topp i Europa når det kommer til Proptech, sier jurymedlem Henrik Taubøll.

Allerede ett år etter oppstarten i 2015 vant proptech-selskapet Angel Challenge i Stavanger og ble valgt ut blant hundrevis av søkere til Katapult Accelerator. ClevAir er også av Ernst & Young utpekt som en av 30 ”Accelerating Entrepreneurs” globalt og kåret til blant de 25 mest lovende proptech-virksomhetene i Europa av anerkjente «Build World Innovation».

- Fantastisk moro at så mange norske selskap gjør det bra internasjonalt. Gratulerer til Norske ClevAir som vinner av årets Startup i kategori Building Technologies, skriver Mathis Grimstad på sin LinkedIn-side.

Bygg står for hele 40 prosent av all energibruk og rundt en tredel av alle CO2-utslipp i verden. Ifølge FNs klimapanel er utslipp fra bygg den enkleste og mest lønnsomme måten å redusere klimagassutslipp på.

- Likevel opplever vi at dette går veldig sakte, men stadig flere leietakere stiller nå krav om miljøtiltak. Byggteknologi er ikke bare bra for miljøet, men også for lommeboken til byggeiere og leietakere, sier Usken.

ClevAir kan tilpasse bygget etter værvarselet, bruk av bygget og regulerer ventilasjonen, varme og kjøling deretter. Dette gjør bygget energismart, kutter kostnader og sparer omgivelsene for unødvendig CO2 utslipp.

Usken er opptatt av at samfunnet blir mer bevisst at bygg representerer store miljøutfordringer.

- Mange reagerer hvis en dieselbil står på tomgang i noen minutter, men næringsbygg står ofte fullt påskrudd døgnet rundt, syv dager i uken. De fleste tenker ikke på problemstillingen og hvilket utslipp hvert bygg har, avslutter Sjur Usken.

Powered by Labrador CMS