NOMINERT: Schweigaards gate 16 er sertifisert med BREEAM In-Use. Foto: Knut Neerland
NOMINERT: Schweigaards gate 16 er sertifisert med BREEAM In-Use. Foto: Knut Neerland

Kan vinne byggebransjens Oscar

Giganten er nominert til BREEAM Awards med to bygninger.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er svært stolte av å ha blitt nominert. Å sertifisere hele vår portefølje er en viktig del av vår miljøstrategi, sier Kjetil Hoff direktør for eiendomsforvaltning i Entra i en pressemelding.

– Med to bygg nominert til BREEAM In-Use Awards, viser Entra at de er i verdensklasse på bærekraftig byggforvaltning, sier leder for BREEAM i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen.

LES OGSÅ: Ber Storebrand om å kutte

BREEAM Awards er en verdensomspennende kåring av innovative og ambisiøse BREEAM-sertifiserte prosjekter av høy kvalitet, og regnes som byggebransjens Oscar-utdeling, hevdes det.

Entra har mål om å sertifisere fire til fem bygg årlig etter BREEAM In-Use. Selskapet er nå nominert med Oslo-byggene Schweigaards gate 16 i kategorien «Commercial Project: In Use-award», og Otto Sverdrups gate 4 i kategorien «Public Sector Project: In Use award».

LES OGSÅ: Selger tomter for over 140 mill

– Å sertifisere vår portefølje av utviklingsprosjekter og eksisterende bygg er en viktig del av  miljøstrategien. Det gir oss bedre miljøledelse, gjør oss i bedre stand til å gjøre kloke miljøvalg og er viktig for vår mulighet til å innhente grønn finansiering, påpeker Hoff,

Arbeidet med å sertifisere de to eiendommene etter BREEAM In-Use begynte i 2018. Underveis så Entra at de for Schweigaards gate 16 som sto ferdig i 2015 kunne oppnå «Outstanding» for del 2 i systemet – forvaltning av bygget. Dette er hittil høyeste score i Norge. Otto Sverdrups gate 4 som ble ferdigstilt i 2014 oppnådde “Excellent” for del 1 og 2 av systemet.

LES OGSÅ: Mange vil bo i kontorbygg

I Otto Sverdrups gate 4 reduserte Entra energiforbruket med ca. åtte prosent fra 2018 til 2019, mens sorteringsgraden økte fra 42 til 72 prosent fra 2017. I Schweigaards gate 16 økte sorteringsgraden fra 57 til 76 prosent, mens energiforbruket i gjennomsnitt er 94-96 kWh per kvadratmeter.