FIKK FINANSIERING: Villapartners prosjekt i Holmestrand fikk finansiering fra crowdfunding.
FIKK FINANSIERING: Villapartners prosjekt i Holmestrand fikk finansiering fra crowdfunding.

Gjennombrudd for crowdfunding til eiendom

Et boligprosjekt i Holmestrand hentet 14 millioner kroner på en time gjennom crowdfunding.

Publisert Sist oppdatert

Det er selskapet FundingPartner som nå har fått sving på crowdfunding innenfor eiendom.

– Vi fikk inn 14 millioner kroner på én time fra 384 investorer. Det har aldri skjedd før i crowdfundingmarkedet i Norge. Nå ser vi at vi klarer å fylle større lån, og da blir vi mer attraktive for eiendomsutviklerne. Tidligere var det mye brofinansiering på mindre lån, sier daglig leder Geir Atle Bore til Estate Nyheter.

Det seneste året har FundingPartner.no formidlet 82 millioner kroner. Den økte interessen har gjort at de nå har økt grensen for hvor store lånesøknader de vurderer til 30 millioner kroner.

– På kort tid har vi fått over 6 000 investorer i nettverket vårt, og når vi klarer å fylle 14 millioner på én time sier det seg selv at det er et marked for dette. Vi tror på flere store eiendomslån i perioden fremover, sier daglig leder Geir Atle Bore i Fundingpartner.

– Vi var avhengig av forhåndssalg for å igangsette bygging på dette byggetrinnet. Istedenfor å dermed måtte vente 2-6 måneder med alle kostnader det innebærer kan vi heller sette spaden i jorden allerede nå, sier Kronborg, sier daglig leder Roger Kronborg i Villapartner.

Det har vært usikkerhet rundt reguleringen av crowdfunding i Norge, men FundingPartner ser frem mot bedre reguleringer.

– Vi vil gjerne ha strengere reguleringer for å sikre at det forblir seriøse aktører i markedet. Dessverre ivaretar ikke reguleringene som er forslått i dag hverken forbrukers eller låntakers rettigheter på en fornuftig måte. Vi er positive dersom det kommer reguleringer som åpner opp markedet for crowdfunding, samtidig som den stiller strenge krav til aktørene, sier Bore.