KUNNSKAP: Tore Hovland vil sikre riktig informasjon til rett tid.
KUNNSKAP: Tore Hovland vil sikre riktig informasjon til rett tid.

Forenkler bruken av 3D

Gjennom et medlemskap i buildingSMART vil Novorender knytte et tettere bånd til næringen ved å delta i en nøytral arena for deling av kunnskap og verdiskapning.

Publisert

Selskapet Novorender i Stavanger har utviklet en skytjeneste (SaaS) for 3D som lar brukerne laste opp uendelige mengder med 3D-modeller og punktskyer via nettleseren ifølge en pressemelding.

- Vi er veldig fornøyde med at Novorender kommer inn som medlem. Det er åpenbart at effektiv anvendelse av 3D data vil spille nøkkelrolle i en digitalisert byggebransje, så det å få dem med er et godt tilskudd til fagnettverket, forteller Alessia Bellini, som er fagnettverk- og bærekraftsjef hos buildingSMART Norge.

Standardisering

- Vi jobber i dag med mange aktører hvor BIM er en sentral del av hverdagen, så for oss er et medlemskap veldig naturlig. Vi ønsker sammen med nettverket å bidra med å standardisere den digitale utviklingen i bygge- og anleggsnæringen, sier admnistrerende direktør Tore Hovland i Novorender.

Han ønsker at minst mulig skal til for å understøtte papirløse prosjekter og sammenkobling med andre systemer. Brukerne kan anvende systemet ved å laste opp den 3D-dataen de allerede har og koble dette opp mot andre systemer. Dette er da typisk data fra alle applikasjonene og systemene som allerede blir brukt i et prosjekt, som da videre gir alle relevante aktører en reell oppfatning av prosjektets tilstand for nettopp den informasjonen som er interessant for dem.

Tid og penger

- Dette muliggjør arbeidet med å redusere feil og endringer og sikre at flest mulig involverte har riktig informasjon til rett tid. Fagarbeidere på anleggsplass vil for eksempel enkelt hente ut mål, kotehøyder og se detaljerte 3D-modeller av det som skal bygges på BIM-modellene. På denne måten kan de spare mye tid og penger, samt forbedre kommunikasjonen gjennom hele prosjektløpet, sier Hovland.

Powered by Labrador CMS