ØKER TAKTEN: Isak Oksvold i Møller Eiendom håper den nye tjenesten vil øke takten i å gjennomføre energi- og miljøbesparende tiltak i næringslokaler.
ØKER TAKTEN: Isak Oksvold i Møller Eiendom håper den nye tjenesten vil øke takten i å gjennomføre energi- og miljøbesparende tiltak i næringslokaler.

Enova støtter proptech-samarbeid

Enova har gitt en halv million kroner til en ny IoT-basert energitjeneste rettet mot næringseiendom.

Publisert Sist oppdatert

Det er Esave AS og Møller Eiendom som har gått sammen om den nye tjenesten. Målet er å utløse flere energitiltak i næringsbygg. Tjenesten, som er IoT-basert (Internet of Things) skal gi gårdeier og leietaker enklere og bedre oversikt over byggs energistatus, tiltak som kan utføres og driftsforhold i sannstid. Enova gir en halv million kroner i støtte til prosjektet.

Kjell Krüger.
Kjell Krüger.

– Vi ser et potensial i å samle inn byggdata fra eksisterende systemer, syntetisere dette på en automatisert måte og presentere lettfattelig informasjon til driftsansvarlige og leietakere enn det tradisjonelle EOS- og driftssystemer leverer pr i dag, sier daglig leder Kjell Krüger i Esave AS.

Esave er et selskap som leverer energioppfølgingssystemer.

– Automatisering er jo en trend, som henger sammen med at datakraft og datakomponenter stadig blir mer tilgjengelig og rimeligere. Vi ønsker å ta del i utviklingen og å levere fremtidsrettet tjenester innenfor energitjenestemarkedet, fortsetter Krüger.

Møller Eiendom er en av initiativtakerne til prosjektet og samarbeider med Esave om utviklingen.

– Vi ønsker å motivere oss selv og våre leietaker til å bidra til å øke takten i å gjennomføre energi- og miljøbesparende tiltak i våre lokaler. Vi tror det er en fordel at mer informasjon om energibruk og drift er tilgjengelig på en enklere måte enn det er i dag og at dette vil være motiverende og tillitsskapende for begge parter i et utleieforhold. Samtidig håper vi tjenesten kan være med å forenkle driften ved å ta unna enkelte rutinemessige førstelinjeoppgaver som knytter seg til energi- og teknisk drift. Vi ser et potensial for at teknologien kan løse dette på god måte og at dette kan frigjøre ressurser til kundeoppfølging og service, sier Isak Oksvold i Møller Eiendom.

Powered by Labrador CMS