PÅKOSTET: Fasaden på SNØ koster 40 millioner kroner. Foto: Betonmast
PÅKOSTET: Fasaden på SNØ koster 40 millioner kroner. Foto: Betonmast

Bruker 40 millioner på ytterveggen

Utbygger slår på stortromma når det gjelder fasaden.

Publisert Sist oppdatert

Betonmast signerte for to år siden en 700 millioner kroner stor avtale med Vinterparken om å bygge skianlegget SNØ på Lørenskog. Anlegget som skal stå ferdig i 2020, er første byggetrinn i det som skal bli en ny bydel på 200.000 kvadratmeter. 

Arkitektselskapet Halvorsen & Reines visjon var en smeltende isbre, noe som blant annet resulterte et forholdsvis krevende fasadearbeid. Bentonmast valgte til slutt Lier-selskapet Eiqon som leverandør av fasadearbeidet, og de er nå i ferd med å ferdigstille fasaden til 40 millioner kroner.

LES OGSÅ: Skal bygge skiparadis for milliarder av kroner

–  Det er både en spesiell, svært kompleks og påkostet fasade. Så langt er vi veldig fornøyd med de arbeidene som er gjort, sier prosjektleder Erlend Nicolaisen i Betonmast i en pressemelding.

Daglig leder Sergejs Maksimenkovs i Eiqon Fasade sier det har vært utfordrende å få fasaden på plass. 

– Fasaden skrår innover uten noen rette 90 graders vinkler, og i tillegg består den av fire ulike materialer som skal gli sammen. Så det har uten tvil vært litt av et puslespill med mye planlegging, design og koordinering for å få dette til å passe sammen og se bra ut, forteller han.