FORENKLER KUNDEREISEN: Bygr skal gjøre drømmen om den nye boligen enklere. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.
FORENKLER KUNDEREISEN: Bygr skal gjøre drømmen om den nye boligen enklere. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.

AF Eiendom inn i proptech-selskap

AF Eiendom har kjøpt seg inn i Bygr, som skal bedre kundereisen for boligkjøpere gjennom det selskapet omtaler som en banebrytende kommunikasjons- og delingsplattform.

Publisert Sist oppdatert

Det bergensbaserte teknologiselskapet Bygr tilbyr en plattform for bedre dialog mellom eiendomsutvikler, entreprenør og ikke minst kjøper. Selskapet støttes av StartupLab og har også fått drahjelp fra Innovasjon Norge.

– Ideen fikk jeg da jeg selv kjøpte ny bolig for litt over to år siden. Jeg opplevde kjøpsprosessen som tungvint og lite oversiktlig og tenkte at dette må det gå an å gjøre bedre, sier gründer og daglig leder Guy Montuelle, som frem til i sommer jobbet som forretningsutvikler i Vipps.

Les også: Samarbeider med teknologiselskap

AF Eiendom har over lengre tid jobbet med å styrke kundereisen, og har lenge sett etter et samhandlingsverktøy mellom partene i byggeprosjektet med fokus på brukervennlighet, og som setter kunden først.

– I dag foregår det meste av kommunikasjon via telefon eller e-post, og det er lett å miste oversikt over både tilvalg og kostnader. Det er tidkrevende for både kunden og utbygger. Da Bygr kom på radaren vår med en idé og stort pågangsmot om å utarbeide en løsning som kunne samle all dokumentasjon og kommunikasjon øynet vi raskt mulighet for et samarbeid, forteller Ole Blaauw Johansen, leder for forretningsutvikling i AF Eiendom.

Bygr har også fått med seg ByBo og Bate boligbyggelag på eiersiden og som pilotkunder.

– Bygging av nye boliger er en omfattende prosess med mye som skal passes på både fra eiendomsutvikler- og kjøpersiden. Ved å utvikle en god samhandlingsplattform for utbygging av store nyboligprosjekter legger vi til rette for at både eiendomsutvikler, entreprenør og kjøper har full kontroll under hele prosessen. Dette er et samarbeid som gagner alle parter. AF Eiendom får hjelp til å løse problemstillinger knyttet til kundereisen, og Bygr får bransjeinnsikt, mulighet til å teste løsningen gjennom pilotprosjekter i AF Eiendom og en døråpner til bransjen, sier Montuelle.

Bygrs plattform blir lansert i november i år. Nå jobbes det med å se på prosjekter der plattformen kan testes.

– Det er svært utviklende for AF Eiendom å få være med og forme morgendagens løsninger, og vi tror dette vil gjøre kjøpsopplevelsen langt bedre for våre kunder. Nå ser vi på kommende prosjekter der løsninger kan tas i bruk og håper vi kommer raskt i gang. Ambisjonen vår er at vi skal ha de mest fornøyde kundene, og da må vi også satse på verktøy som legger til rette for det, sier Blaauw Johansen.

Powered by Labrador CMS