Tech

Reitan stakk av med Energiprisen

Trondheim kommunes energipris for 2019 er tildelt E. C. Dahls Eiendom.

VANT: Energiprisen 2019 er tildelt E. C. Dahls Eiendom som blant annet har utviklet Prinsens gate 39 i Trondheim.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Selskapet går foran i energisparing og har imponert spesielt med energitiltak i mange av sine eksisterende bygg. Det er avgjørende for å innfri klimamålsettingene, og i Trondheim er det et stort antall eldre bygninger. Mange av dem eies av prisvinner E. C. Dahls Eiendom, melder kommunen blant annet.

– Alle eiendommer vi kjøper er innenfor elveslyngen. Her er det mange eldre bygg. Vi ser et enorme potensial i å redusere energibruken i disse, sier prosjektleder og teknisk forvalter Lisa Johansen i E. C. Dahls Eiendom.

LES OGSÅ: Selger byens mest spennende eiendom

Selskapet har blant annet utviklet Prinsens gate 39, som i dag huser AtB, til et lavenergibygg. Bygget er det første i Trondheim sentrum med solceller på taket. Ifølge innkjøps- og prosjektleder Nils Magne Vikan har selskapet standardisert grønne leiekontrakter til alle sine leietakere.

Juryen berømmer et langsiktig og systematisk klimaarbeid hos prisvinneren. Satsing på energisparing monner, og at en så stor aktør går foran gir dessuten en viktig signaleffekt.

LES OGSÅ: Vil doble antallet boliger i kjempeprosjekt

– Med energiprisen ønsker Trondheim kommune å hedre aktører som går foran med fremtidsrettede løsninger for redusert energibruk i byen vår, poengterer juryleder og Kommunalråd Erling Moe.

Posten og Bring fikk hederlig omtale og ros for det nye logistikksenteret på Torgård som er blitt omtalt som Europas mest miljøvennlige postterminal. Samlokaliseringen har gitt en stor reduksjon i arealbruk, trafikkbelastning og klimautslipp. Utslippsfri postombringing ble også trukket frem av juryen.

LES OGSÅ: Gigantiske investeringer i havgapet

Koteng Eiendom fikk hedrende omtale for sin brede satsing på energitiltak, et arbeid som er blitt trappet veldig opp de siste årene. Her pekte juryen blant annet på en betydelig produksjon av fornybar energi fra sjøvannsanlegget Grilstad Energi.

Prisen ble i år utdelt for 13. gang.

Gir ikke opp Trekanttomten (+)
Utvikling
Unge italienere vil endre norsk bygdesentrum
Utvikling
NPRO kjøper stort i sentrum
Transaksjoner
Vika-syndikat kjøpte i sentrum (+)
Transaksjoner
Ukens tips – frivillig registering ved utleie av fast eiendom
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Dette boligprosjektet ble nesten halvert
Bolig
– Ble avkrevd beskyttelsespenger (+)
Analyse
Byggherrehjørnet: Risiko for grunnforhold
Juss
Eiendomsmarkedet og endringene i aksjeloven § 8-10
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.