Tech

Stor interesse for svensk proptech-tjeneste

Propstreet har hatt lansering i det norske markedet og har fått med seg Akershus Eiendom som den første store kunden og samarbeidspartneren blant rådgiverne.

I GANG: Propstreet har landet de første kundene i Norge. Foto: Shutterstock.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter en vellykket lansering i det svenske markedet i fjor, med over 750 eiendomsselskaper som medlemmer, har Propstreet nå kommet i gang i det norske markedet. Propstreet er en plattform som skal matche kjøpere og selgere av eiendommer konfidensielt. Eiendomsaktører som vil kjøpe eiendommer kommer gjennom tjenesten i kontakt med rådgivere som har eiendommer for salg. Interessen fra det norske markedet har vært stort.

Les også: AF Eiendom inn i proptech-selskap

«Allerede før lanseringen har over 100 norske eiendomsbesittere søkt om medlemsskap, og svenske og danske investorer følger aktivt med på det norske markedet», opplyser selskapet i en melding og legger til at for rådgivere og meglere har Propstreet generert 35 prosent flere investorer per oppdrag.

Blant norske aktører som har blitt kunder hos Propstreet, finner vi Akershus Eiendom.

– Akershus Eiendom satser tungt på teknologi og har det siste året blant annet ansatt en Head of Technology og full-digitalisert vår markedsrapport, slik at den nå er tilgjengelig for alle kunder på vår nye web-side. Propstreet anser vi som et viktig bidrag til den digitaliseringsprosessen vi nå er inne i, og vi mener det kan supplere våre tradisjonelle transaksjonsprosesser på en god måte, sier Jørgen Haga, Partner/Head of Transactions i Akershus Eiendom.

Les også: Gjennombrudd for crowdfunding til eiendom

– Vi vil drive digitaliseringen i eiendomsbransjen fremover gjennom langsiktige samarbeid med rådgivningsfirmaer og eiendomsinvestorer for å gjøre transaksjonsmarkedet mer effektivt og tilgjengelig. Vi ser frem til å få samarbeide med Akershus Eiendom for å utvikle Propstreet for det norske markedet, sier Joakim Riedel, co-founder i Propstreet.

Byggherrehjørnet: Risiko for grunnforhold
Juss
Dette boligprosjektet ble nesten halvert
Bolig
– Ble avkrevd beskyttelsespenger (+)
Analyse
Eiendomsmarkedet og endringene i aksjeloven § 8-10
Juss
Blir markedssjef i Multiconsult
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Kommunens nye satsing betaler 3000 per m2 (+)
Aktuelt
Suksess etter medvirkning
Play
Fikk nei til utvidelse av Manglerud senter
Utvikling
Samarbeid endte i millionkrangel (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.