Tech

Vil etablere Coliving som begrep

For to år siden etablerte PropTech Norway begrepet proptech og coworking i eiendomsbransjen, i år vil de gjøre det samme med coliving.

FØRSTE SKYPE-INVESTOR: Morten Lund, første investor i Skype, satser nå hardt på coliving. Han skal holde innlegg under PropTech#3.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Proptech som begrep ble for alvor etablert i Norge da Henrik Taubøll (UiN) og Anders Mjåset (MESH) gikk sammen om å lage PropTech#1 – New Kids on the Block i 2017. Målet deres var å gi eiendomsbransjen innsikt i den rivende utviklingen man så internasjonalt som følge av teknologi og nye forretningsmodeller.

Arrangementet ble en suksess og åpnet bransjens øyne for nye begreper, modeller og startup bedrifter som så på bransjen med nye øyne. I utgangspunktet skulle det bare bli med det ene arrangementet, men etter ønske fra bransjen gikk flere konkurrerende eiendomsaktører sammen, og Sindre Østgård ble dratt inn i teamet, for å sikre at PropTech Norway skulle etableres som en fast arena. Torsdag denne uken braker det løs igjen.

Satser nå hardt på coliving

Til PropTech#3 kommer det foredragsholdere fra hele verden for å møte de fremste i norsk eiendomsbransje. Mange trender belyses, men det er en dansk foredragsholder gutta vil trekke frem, Morten Lund, første investor i Skype, satser nå hardt på coliving og det er dette begrepet PropTech gjengen tror deltakerne og bransjen vil sitte igjen med etter årets arrangement.

– Vi har to internasjonale profiler i Morten Lund og Christine McDannell som begge kommer for å snakke om coliving. Begrepet beskriver egentlig noe så enkelt som profesjonalisering av kollektive bofellesskap der teknologi og arkitektur setter en ny og moderne ramme rundt bofellesskap. Vi tror dette blir den neste store satsningen i bransjen, etter coworking og vi håper at arrangementet vil gi den innsikten man trenger for å komme ordentlig inn i denne trenden og de viktigste teknologiene som former bransjen vår i dag, sier Mjåset.

 

Finerfabrikk kan bli 200 boliger (+)
Bolig
Ny regionleder i Oslo
Karriere
709 millioner i driftsresultat
Aktuelt
Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.