Tech

Norges første proptech-akselerator

Gjennom seks intensive uker har seks proptech-selskaper gått gjennom proptech-akseleratoren til TheFactory.

PROPTECH-STARTUPS: I går ble Norges første proptech-akselerator fullført, med seks startups.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Et seksukers program passer nok ikke for alle. Uten topp motiverte gründere som er villig til å legge inn det lille ekstra, hadde det nok vært vanskelig å gjennomføre dette programmet uten å endre innholdet.

Det sier Head of Proptech Øyvind Grøndalen i TheFactory, som er en norsk prisvinnende akselerator som har spesialisert seg på Proptech og Fintech. De seks selskapene som har vært gjennom akseleratoren har utviklet ideer, validert problemer som skulle løses og utviklet forretningsmodellen.

TheFactory bruker akseleratoren som en test for å finne ut om eiendomsbransjen var moden for å ta i bruk nye teknologiske løsninger som både kan utfordre etablerte forretningsmodeller eller gi eiendomsselskaper helt nye muligheter.

TheFactory vurderte ca. 50 oppstartsselskaper og tok seks inn i akseleratoren.

– Fordi vi denne gangen testet en modell hvor programmet hadde en varighet på 6 uker fremfor de vanlige 12, la vi vekt på å vurdere gründernes gjennomføringsevne. Denne gangen ønsket vi å teste ut om det var mulig å gjennomføre et akselerator program på halve tiden enn det vi har gjort tidligere og oppnå de samme resultatene. Vår hypotese om at dette er gjennomførbart ble bekreftet, sier Grøndalen.

Morten Kroslid i Shineup bekrefter at det har vært hard jobbing i de siste 6 ukene.

– Det ville tatt oss veldig mye lengre tid å få validert problemet, utviklet konseptet og ikke minst utviklet den underliggende forretningsmodellen hvis vi skulle gjort dette på egenhånd uten tilgang til TheFactory sine industripartnere, sier Kroslid.

Disse partnerne har vært NCC Property Development, Selvaag Eiendom, Statsbygg, Pecunia, Lindstow, Malling & Co, Coor, Storebrand, Fram Eiendom, Neptune Properties og Selmer Eiendom.

– TheFactory er til og for gründere. Gjennom å bygge en bro mellom etablerte selskaper og gründere legger vi grunnlaget for å utvikle levedyktige selskaper. For å lykkes med dette er vi avhengig av industripartnere som støtter oss i det arbeidet vi gjør og bidrar med sin bransjekompetanse, sier CEO og gründer Ingar Bentsen i TheFactory.

I går ble akseleratoren avsluttet, og TheFactory mener alle selskapene har forutsetninger for å lykkes, gitt at bransjen er villig til å ta det neste steget.

«Problemene som gründerne har valgt å ta tak i er vidt forskjellig. I den ene enden har vi et selskap som skal gjennom analyser og simulering kan gi svar på hvordan boligbygg kan arealoptimaliseres og samtidig tilpasses kjøperes preferanser til boligen. I den andre enden har vi et selskap som produserer, vedlikeholder og administrerer digitale tvillinger av eksisterende næringsbygg for å hjelpe eiere med å realisere eiendommens fulle potensial», opplyser TheFactory.

Ukens tips: Grunnbok og matrikkel stenges
Juss
Dramatisk vending for Blystad-prosjekt
Utvikling
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner
Tror på ytterligere leieprisvekst
Aktuelt
Oppkjøp skaper nordisk gigant
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Ny utleiesjef i Höegh Eiendom
Karriere
Bonum tilkjent erstatning etter smell i luksusprosjekt (+)
Analyse
Gir ikke opp Aker BP
Aktuelt
Slukte BN Bolig
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.