Tech

Skal løse depositumproblemet for boligleiere

Husleie.no og Easybank har gått sammen for å utvikle en enklere depositumskonto.

GÅR SAMMEN: Daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no (t.v.) og administrerende direktør Oddbjørn Berntsen i Easybank (t.h.).
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Husleie.no og Easybank har gått sammen med IDFY og Neonomics for å utvikle en ny type depositumskonto. Den tekniske løsningen vil helintegrere depositumskontoen med leiekontrakter på Husleie.no. Der signerer leietaker leiekontrakten og oppretter depositumskontoen samme prosess på plattformen.

– Vi vet fra en undersøkelse vi har gjennomført at 70 prosent opplever opprettelse av depositumskonto som et stort og tungvint problem. En enklere depositumskonto vil derfor være til hjelp for mange sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no.

Husleie.no og Easybank vil utvikle flere teknologiske løsninger som kan forenkle hverdagen for utleiere og leietakere. Ifølge de to partnerne er det anslått at det står rundt 15 milliarder kroner låst inne på depositumkontoer knyttet til rundt 530 000 husholdningers leieforhold.

– I de fleste banker må store deler av jobben med å opprette depositumskonto gjøres manuelt, og det er tidskrevende og dyrt for kundene å opprette depositumskonto. Vår løsning gjør at hele prosessen skjer digitalt og i forbindelse med etableringen av leieforholdet, derfor tar vi ikke gebyr ved opprettelsen av depositumskonto, sier administrerende direktør Oddbjørn Berntsen i Easybank.

– Når leiekontrakten opprettes er opprettelse av depositumskonto kun et klikk unna. Ved bruk av denne typen leiekontrakt kan utleier også være sikker på at depositumet er innbetalt før han leverer fra seg nøkkelen til leietaker, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse