Tech

Skal løse depositumproblemet for boligleiere

Husleie.no og Easybank har gått sammen for å utvikle en enklere depositumskonto.

GÅR SAMMEN: Daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no (t.v.) og administrerende direktør Oddbjørn Berntsen i Easybank (t.h.).
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Husleie.no og Easybank har gått sammen med IDFY og Neonomics for å utvikle en ny type depositumskonto. Den tekniske løsningen vil helintegrere depositumskontoen med leiekontrakter på Husleie.no. Der signerer leietaker leiekontrakten og oppretter depositumskontoen samme prosess på plattformen.

– Vi vet fra en undersøkelse vi har gjennomført at 70 prosent opplever opprettelse av depositumskonto som et stort og tungvint problem. En enklere depositumskonto vil derfor være til hjelp for mange sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no.

Husleie.no og Easybank vil utvikle flere teknologiske løsninger som kan forenkle hverdagen for utleiere og leietakere. Ifølge de to partnerne er det anslått at det står rundt 15 milliarder kroner låst inne på depositumkontoer knyttet til rundt 530 000 husholdningers leieforhold.

– I de fleste banker må store deler av jobben med å opprette depositumskonto gjøres manuelt, og det er tidskrevende og dyrt for kundene å opprette depositumskonto. Vår løsning gjør at hele prosessen skjer digitalt og i forbindelse med etableringen av leieforholdet, derfor tar vi ikke gebyr ved opprettelsen av depositumskonto, sier administrerende direktør Oddbjørn Berntsen i Easybank.

– Når leiekontrakten opprettes er opprettelse av depositumskonto kun et klikk unna. Ved bruk av denne typen leiekontrakt kan utleier også være sikker på at depositumet er innbetalt før han leverer fra seg nøkkelen til leietaker, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no.

Dømt for å ha overført millionbeløp til seg selv (+)
Analyse
Har de mest fornøyde leietakere
Aktuelt
Storhandel i Trøndelag
Transaksjoner
CapMan oppgraderer sentralt i Oslo (+)
Utvikling
Ansetter med tanke på samfunnsansvar
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Utleiers ABC – Del 24 – Tinglysning og pantsettelse
Juss
Starter sentrumsutviklingen med 350 mill. (+)
Bolig
Unngår rollekonflikt ved Veidekke-salg
Nyheter
Christian Kleivene til Peab
Karriere

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.