Tech

Fabritius går for Disruptive Technologies’ sensorer

Fabritius Gruppen skal bruke Disruptive Technologies’ sensorer i sine eldre lagerlokaler. Målet er å lære mer om hvordan byggene brukes, og få erfaring med bruk av sensorene.

Martin Frivold (tv) og Halvor S. Snarvold i Fabritius Gruppen jobber med nye teknologiske løsninger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det norske proptech-selskapet Disruptive Technologies har utmerket seg det seneste året, blant annet ved å vinne den prestisjefulle MIPIM Startup Award i Cannes i fjor. Selskapet produserer sensorer som gir data som eiendomsselskaper og forvaltere kan bruke til å styre innetemperatur, forbedre energieffektivitet, justere vedlikeholdsplaner og komme opp med nye innovative tjenester.

Nå har Fabritius Gruppen valgt selskapets sensorer. Eiendomsselskapet har kjøpt en såkalt pilot kit med 100 sensorer for å teste dem ut i selskapets lagerbygg.

– Vi ser på ulike nye løsninger og teknologier og vil teste ut nye ting. Det kommer mye spennende ut i markedet som vi på drift og forvaltning kan bruke for å skape et bedre produkt for leietakerne våre. Vi skal være den beste leverandøren av lager- og logistikkbygg til nye og eksisterende leietakere, sier forretningsutvikler og analytiker Martin Frivold.

Han håper bruken av nye teknologiske løsninger skal bidra til at Fabritius Gruppen når det ambisiøse målet.

– Vi må begynne med å teste ut ulike produkter. Vi prøver ut Disruptive Technologies’ sensorer fordi vi sitter med en del eldre bygg. Vi vil hente ut data om hvordan de brukes, sier prosjektsjef Halvor S. Snarvold.

Disruptive Technologies leverer bare selve sensorene (hardware) og har ikke noe system for hvordan dataene skal brukes. Det er sensorer som måler temperatur, trykk og bevegelse.

TESTES: Distruptive Technologies’ pilot kit.

– Vi er opptatt av å se på energiforbruket. Da kan vi være i forkant for eksempel når det er noe galt med temperaturen. Er det svingninger eller ikke-svingninger i temperaturen, hvor vi kan se muligheter for energibesparelser? Vi får en bedre forståelse og kontroll med bygget, og sensorene kan for eksempel også brukes til logging av renhold og andre tjenester. Vi kan følge med på og overvåke tekniske komponenter uten å måtte reise ut til bygget, sier Frivold.

– Det er interessant å vite hvordan byggene blir brukt. Da kan vi gi råd for en mer optimal bruk av lokalene, sier Snarvold.

De forteller at Fabritius etter hvert vil ta i bruk flere nye teknologiske løsninger.

– Det vil være veldig passivt å bare sitte og vente på utviklingen. Vi skal være den beste tilbyderen av lagerlokaler, og da må vi finne ut mer og teste løsningene, sier Frivold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere