Tech

PropTech-event skaper dialog mellom FN og Kina

Det norske eiendomseventet PropTech Summit skaper dialog mellom FN og Kina.

Mathis Grimstad, administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, Kari Aina Eik, generalsekretær for organisasjonen for internasjonale økonomiske forhold (OIER) og leder for FNs Charter Excellence Centre for Smart and Sustainable Cities, og Hongqi Guo, grunnlegger av Yitong design
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den 1. november samlet proptech-initiativet Proptech Norway over 400 mennesker i Samfunnssalen. På scenen stod blant annet kinesiske Hongqi Guo, grunnlegger av Yitong design, en av hovedaktørene som jobber med å fasilitere design- og byggeprosessen av nye byer i Kina. Dette var første gang Yitong snakket i Europa. På scenen var også Kari Aina Eik, som har vært over 21 år i FN-systemet. Hun er generalsekretær for organisasjonen for internasjonale økonomiske forhold (OIER) og fra Wien leder hun FNs Charter Excellence Centre for Smart and Sustainable Cities. Begge snakket på scenen i Norge for første gang.

– Eik var særlig opptatt av det å bruke FNs bærekraftsmål som rammeverk for å koble ulike, nasjonale, internasjonale, private og offentlige miljøer, for å realisere målene. Først når man etablere konstruktiv dialog kan vi kanskje få til konkrete endringer, sier Sindre Østgård som var konferansier.

– Dette er historisk

I forbindelse med arrangementet ble det fasilitert samtaler mellom Yitong og OIER. Dette har resultert i samtaler om å få inn konkrete byer fra Yitong på FNs program for smarte og bærekraftige byer. Her vil FN objektivt teste hvordan byene scorer på faktorer knyttet til bærekraft, vurdere utviklingen opp mot menneskerettigheter.

– Dette er historisk. Det er veldig spennende at vi nå forsøker å få Kinas nye byer inn i dette programmet og lykkes man her vil det kunne være en veldig fin inngang for FN til Kina. Vi krysser fingrene for en god dialog videre, sier Mathis Grimstad, administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, som har vært med på å få Yitong til Norge.

Henrik Taubøll, er en av grunnleggerne av PropTech-initiativet og synes det er en spennende dialog som nå er satt i gang.

– For å forstå hva som skjer i verden er det viktig å høre hva andre har å si. Tanken var at aktører fra både FN, USA og Kina skulle fortelle om sine smartby-prosjekter, så kan vi ha et grunnlag for diskusjon av disse systemene, sier han.

– At Proptech summit faktisk skulle bidra til en konkret dialog mellom FNs bærekraftsprogram og kinesiske Yitong er det ufattelig kult. Ønsker i så fall begge parter lykke til med diskusjonene, avslutter Taubøll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig
Selvaag Eiendom kjøper på Tjuvholmen
Transaksjoner