Tech

Norsk Proptech-selskap markerte seg i Paris

Airthings satser på økt luftkvalitet i næringsbygg, og har nylig vist frem sin innovasjon på MIPIM Proptech Europe.

AIRTHINGS: Fra høyre Anders Follerås, Head of Sales in Europe, Pippa Boothman, VP of Marketing og Erlend Bolle, CTO i Airthings.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det norske Proptech-selskapet Airthings kom nylig hjem fra Paris etter å ha deltatt på MIPIM Proptech Europe. Ettersom de i år vant den norske eksportprisen, som ble delt ut av næringsministeren, har trenden blitt enda tydeligere: Både nordmenn, europeere og amerikanere ønsker å ta i bruk teknologien.

CTO i Airthings, Erlend Bolle, forklarer at de har utviklet et komplett økosystem for innendørs luftkvalitet, der Wave Plus og Hub er de nyeste produktene i porteføljen. Wave Plus er en måler for å innendørs luftkvalitet.

– Selv med sine seks sensorer integrert har Airthings klart å levere et produkt som går flere år på batteri og kommuniserer trådløs med resten av økosystemet. Dette gjør selve installasjonen veldig enkel, hvor det ikke er behov for å strekke lange kabler for å installere produktet, noe som gjør det veldig egnet for eksisterende og nye bygg, forklarer han.

LES OGSÅ: Proptech-selskap inn i Norge

Airthings Hub kan samle inn data fra opptil 50 Wave-enheter samtidig, og sende disse til Airthings Cloud hvor data kan vises på en app eller i et web dashboard.

– Dette gjør hele brukeropplevelsen fra installasjon til visualisering av måleresultater helt sømløs. Dette er relevant for de som driver med næringseiendom ettersom det gir fullstendig kontroll på alle parametere som temperatur, luftfuktighet, radon, CO2, VOC og trykk til en hver tid og fra hvor som helst, sier han og fortsetter:

– Dette er viktig for å kunne sjekke at driften av bygget gjøres på en god måte og kunne forbedre innendørs luftkvalitet, noe som igjen er viktig for brukerne av bygget.

Suksess på MIPIM Proptech
Dette var første gang Airthings deltok på MIPIM Proptech, og selskapet opplevde det som en suksess.

– Airthings hadde egen stand på MIPIM, noe som gjorde at vi fikk snakket med masse potensielle kunder og partnere. Vi fikk også muligheten til å kjøre en «FlashTalk» hvor vi presenterte Airthings og vår nye løsning, sier Bolle.

Airthings har globale ambisjoner, derfor var dette en viktig møteplass for dem.

– Responsen fra utlendingene har vært overveldende! Det er mye spennende som skjer i proptech om dagen, men godt å se at vi henger veldig godt med på bevegelsene i markedet generelt, samtidig som vi klarer å tilby de beste løsningene for måling av luftkvalitet, sier han og understreker at det ikke er tvil om at fokus på luftkvalitet er økende i bransjen i og utenfor Norge.

LES OGSÅ: Europas 25 beste PropTech start-ups er kåret

– At løsningen vår er så enkel i installasjon og bruk er noe som falt i veldig god jord hos de som ble presentert for den. Dette er en bransje som i lang tid har vært preget at proprietære løsninger, og da blir en så innovativ og komplett løsning veldig godt mottatt. Airthings er allerede i gang med flere store kunder etter messen, der det er noen som vil ha kontroll på flere hundre kontor de har spredt over hele kloden og andre som har litt mer lokal tilhørighet, sier Bolle.

– Hvordan ser dere på proptech i Norge? Hva er fremtiden i næringsbygg?

– I Norge skjer det mye spennende innen proptech! Og vi opplever at kundene er veldig åpne for nye løsninger som kan forenkle deres hverdag og gi nye muligheter for drift og besparelser. Airthings ser for seg en fremtid i næringsbygg der våre sensorer blir en naturlig integrert del av bygget. Ikke bare for å kunne ha oversikt over luftkvaliteten til en hver tid, men også hvor vårt system gjør en smarte optimaliseringer av hvordan bygget driftes for å spare penger samtidig som man klarer å ivareta en god opplevelse for leietaker.

 

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.