Henrik Botten Taubøll, nestleder i Ung i Næringseiendom, og advokat i BA-HR, leder foreningens første teknologiseminar i samarbeid med MESH.

Mer teknologi inn i eiendomsbransjen

Prop Tech #1 – New Kids on the Block ble nettopp arrangert hos MESH.

Publisert Sist oppdatert

Ung i Næringseiendom (UiN) og MESH, arrangerer nå sitt første teknologiseminar, i samarbeid med Aspelin Ramm, Stor-Oslo Eiendom, Linstow og Norsk Eiendom.

– Vi satt til bords med Anders i MESH på Citykonferansen 2017 og vi snakket om at det burde ha vært en møteplass mellom eiendom- og teknologibransjen. Flere PropTech-konferanser dukker nå opp for første gang i utlandet, blant annet i London, New York og Stockholm, sier Henrik Botten Taubøll, nestleder i UiN, og advokat i BA-HR.

200 personer er samlet for å lære mer om hvordan teknologi kan effektivisere og optimalisere eiendomsbransjen. Deltakerlisten består av cirka 100 bransjeaktører, 50 etablerte gründere fra MESH-miljøet og 50 medlemmer av UiN. Målet med seminaret er å gå i dybden på digitalisering, AI, VR, sensorteknologi, demonstrere teknologier og samtidig oppleve co-working og MESH fra innsiden.

– PropTech favner nå vidt. Ny teknologi er for det første særlig relevant for alt som har med kjøp og finansiering av eiendom å gjøre, såkalt Real Estate FinTech. Dette innebærer at nye markedsplattformer, crowd-funding av eiendom og så videre er på vei inn. For det andre endrer teknologien alt som har med selve innholdet i eiendom og bygninger å gjøre. Dette er drevet frem av delingsøkonomien og det beste eksempelet på dette er co-working, innleder Taubøll og legger til at teknologien også har stor innvirkning på alt som har med styring og drift av bygg og byer å gjøre, fra sensorteknologi til bærekraftig byutvikling, sier  Taubøll.

Lenger inn i fremtiden ser han også en mulighet for at kanskje Blockchain-teknologien også vil få større innvirkning og kanskje erstatte for eksempel tinglysningssystemet.

Teknologi som en del av miljøsatsingen

– En del eldre aktører i bransjen har uttalt at de opplever at unge bransjeaktører er mindre opptatt av miljø enn de er. Her har de nok misforstått. Flere yngre aktører ser nok teknologiutviklingen som en naturlig del av miljøsatsingen i eiendom, og utviser sitt miljøengasjement via teknologiengasjement. Som dere ser har nesten all utvikling i PropTech, fra co-working til effektive bygg og byer, en positiv side til miljø, sier Taubøll og avslutter: – Tanken er at vi i eiendomsbransjen skal kunne lære av de som virkelig kan noe om den nye teknologien og som kan si noe om hvordan denne teknologien skal brukes i fremtiden.

Powered by Labrador CMS