FORNØYDE GRÜNDERE: Brødrene Yuval og Guy Montuelle er Co-Founders i Rubus Tech.

Boligproptech-selskapet økte inntektene med 50 prosent i fjor

I et historisk dårlig nyboligmarked økte Rubus Tech inntektene med 50 prosent i fjor.

Publisert

Proptech-selskapet Rubus Tech (tidligere Bygr) har utviklet en plattform som gir boligutviklerne og entreprenører støtte til tilvalg og ettermarkedetshåndteringen for boligutviklerne. Selskapet har kunder som Nordr, Nåbo, OBOS, Backe og Peab Eiendomsutvikling, og til tross for et knalltøft fjorår i nyboligmarkedet, leverte Rubus sterk vekst.

Omsetningen økte fra 8,2. millioner kroner i 2022 til 12 millioner i 2023. Rundt 75 prosent av nysalget i fjor var fra nye kunder, og Rubus Tech lanserte også flere nye løsninger i løpet av fjoråret.

Samtidig ble 2023 gjort opp med et underskudd som var i henhold til budsjettet.

– Vi har investert betydelig i teknologi gjennom 2023 og kommer til å fortsette med det i 2024. Vi hentet kapital før sommeren 2023 og vi er godt rustet og har sterke og langsiktige eiere i ryggen, sier Guy Montuelle.

Blant eierne i Rubus er Kistefos, Construct Ventures (OBOS og AF), Borgenhaug og AF Gruppen.

En av grunnene til at Rubus Tech har opplevd vekst, er at boligutviklerne må bli mer effektive i tøffere tider.

– Mange I vår bransje har nedskalert, og det påvirker produktiviteten. Da er de nødt til å ha gode systemer for å følge opp kundene, sier Montuelle.

Han legger til at selv om igangsetting av nye boliger er kraftig ned, så er det fortsatt mange overleveringer fra salget for ett og to år siden.

– Det er i denne fasen vi kommer inn, sier Montuelle.

Nå er målet for 2024 klart.

– Vi skal ta markedsandeler i Norge og vi skal øke i Sverige. Nordr har tatt våres løsninger ut til Sverige og vi har hatt noen enkeltsalg der også. Nå vil vi fokusere på Sverige og den delen av det norske markedet hvor vi ikke har en posisjon, sier Montuelle.

Powered by Labrador CMS