Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Hege Skjelbred Hatlemark, eiendomsdirektør i Selvaag Eiendom, Salman Saeed, leder for UiNog Mette Nordtvedt, eiendomssjef i Selvaag Eiendom.

Overveldet over PropTech-respons

Selvaag Eiendom er i dialog med over 40 selskaper for sin nye PropTech-hub på Madserud Gård. Ung i Næringseiendom har har allerede flyttet inn for å jobbe «community-basert».

Silje Rønne

fredag 12. oktober 2018 4:00 (Oppdatert 12. oktober 2018 9:27)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Under gårsdagens treff i Ung i Næringseiendom (UiN), var 150 medlemmer samlet på Madserud Gård, Norges første PropTech-hub.

– Vi har siden lanseringen den 30. august opplevd en overveldende respons, noe som avdekker et tydelig behov fra bransjen om å ha et sted å samles for innovasjon og utvikling. Det er også gledelig at det er så mange aktører, i ulike størrelser og etableringsfaser, som er åpne for å dele erfaringer, kunnskap og idéer, sier Cecilie Martinsen, administrerende direktør i Selvaag Eiendom.

Selvaag Eiendom har teamet opp med Mesh-gründer Kriszti Toth og Alexander Breivik for å bygge et levende PropTech-miljø i det gamle ærverdige bygget Madserud Gård i Madserud Allé.

Cecilie Martinsen.

– I tillegg til å tilrettelegge for at fremoverlente mennesker treffes, skal vi også selv være en aktiv partner inn i PropTech-huben. Der medlemmer skaper nye og spennende produkter, tjenester og teknologi, har vi nå mulighet å være tett på utviklingsprosessene for så å kunne tilby å teste relevante løsninger på våre egne eiendommer, sier Martinsen.

Ifølge Selvaag Eiendom skal Madserud Gård få inn selskaper som bidrar til eiendomsbransjens utvikling og være en inkubator for nytenkning innenfor PropTech. Blant virksomhetene som skal inn i Madserud Gård, er gründere som har kommet til fase 2, kommunikasjons- og reklamebyråer, arkitekter, entreprenører, teknologiselskaper, landskapsarkitekter, driftsselskaper og advokater.

– Vi er nå i dialog med over 40 selskaper, både store og små, alle innenfor eiendomsbransjen. Vi kommer til å bruke tid på å sette sammen den best mulige miksen av medlemmer, slik at vi sikrer at alle vil ha nytte av hverandres kunnskap, erfaringer og nettverk. Miljøet som skapes i Madserud Gård er en viktig suksessfaktor for å lykkes med dette, sier Hege Skjelbred Hatlemark, eiendomsdirektør i Selvaag Eiendom.

Hun påpeker at de får daglig positive tilbakemeldinger på deres PropTech-konsept.

– Vi er i ferd med å inngå samarbeid og medlemskap med svært dyktige mennesker i bransjen, sier hun, men ønsker ikke å si noe foreløpig om hvem de er i dialog med.

– At Ung i Næringseiendom har valgt Madserud Gård som sin base, ser vi som en viktig anerkjennelse av hva vi ønsker å oppnå, påpeker Skjelbred.

Et naturlig valg

– Som en forening som fremmer det innovative, og består av unge og fremoverlente mennesker var det helt naturlig for Ung i Næringseiendom å velge Madserud Gård – Norges første rene Proptech-hub, sier Salman Saeed, leder for UiN, som påpeker at foreningen ønsker å jobbe «community-basert», med erfaring- og kunnskapsdeling i fokus, med fleksible rammer.

– På Madserud vil vi kunne møte andre innovative mennesker med mye på hjertet, og forhåpentligvis dele innsikt og ideer som kan bære frukter med seg, og bidra til å løfte foreningen i møte med fremtiden, sier han og fremhever at teknologi og eiendom kommer til å gå stadig mer hånd i hånd.

– Utviklingen av synergien mellom disse sjangrene ser vi allerede, særlig i utlandet. Ingen er herdet av tidens tann, heller ikke Norge – teknologi er fremtiden, og vi, satt på spissen, representerer fremtiden. Sånn sett er vi den perfekte match, avslutter Saeed.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Møller vil skape et musikkunivers på Marienlyst

Utvikling / torsdag 13. desember 2018

Kjøpte verdiløs tomt og tapte i to instanser. Får nå medhold i Høyesterett om heving av kjøpet

Juss / torsdag 13. desember 2018

Snøporten har fått inn flere eiere og mer kapital

Utvikling / torsdag 13. desember 2018

Styrker miljøprofilen

Karriere / torsdag 13. desember 2018

Milliardtransaksjon i Oslo sentrum

Transaksjoner / torsdag 13. desember 2018

Opplysningsvesenets fond straffes for andres miljøsynder

Juss / torsdag 13. desember 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Milliardtransaksjon i Oslo sentrumMilliardtransaksjon i Oslo sentrum 13. desember 2018
Handelssjokk i AkershusHandelssjokk i Akershus 7. desember 2018
Om skjeggkre og verditap på boligerOm skjeggkre og verditap på boliger 7. desember 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Universitetets to leiegårder på Nygårdshøyden ble solgt samlet til en lokal aktør, som vil bygge om til leiligheter.

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Byggmester Markhus er tildelt totalentreprisen for å bygge 146 leiligheter og en Rema-butikk i Knudsenkvartalet i Fyllingsdalen.

BOB satser på delingsøkonomi

Nyheter / tirsdag 11. desember 2018

Prosjektet i Åsane rommer blant annet 127 boenheter, to felles «hotellrom», ølbryggeri, forsamlingsrom og verksteder.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Kontorlokalet til for menneskene

Utleier har ordet / torsdag 13. desember 2018

Egil Svoren mener fremtidens kontor er eiendommer med høy servicegrad og et variert spisetilbud. Nærmest som et hotell med en resepsjon hvor du kan få løst dagligdagse behov og tjenester.

Gode kundeopplevelser selger

Nyheter / torsdag 13. desember 2018

Midt i julehandelen finnes det knapt et mer relevant tema enn kjøpesenterutvikling. Synet på hvordan sentrene bør utformes er i endring, og oppfatningene er mange.

Hva er en god arbeidsplass?

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Arkitekturpsykolog, Oddvar Skjæveland deler sitt syn på den gode arbeidsplassen.