FLINKERE: Anett Andreassen er prosjektleder for Dialogkonferansen som Statsbygg arrangerer sammen med Bergen kommune. (Foto: Statsbygg)

150 i kø for å delta på innovasjonskonferanse

Statsbygg arrangerer sammen med Bergen kommune en dialogkonferanse for å forbedre byggebransjen. Responsen har vært enorm. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi har invitert til en konferanse for å se på hvordan vi kan få byggebransjen til å tenke nytt, sier prosjektleder Anett Andreassen.

Formålet med konferansen, som i praksis vil være en stor workshop, er å høre ulike leverandørers perspektiv, og starte å tenke nytt sammen. I tillegg ønsker arrangørene å tilrettelegge for nettverksbygging og mulige nye bedriftskonstellasjoner, som senere kan gå sammen om å gi tilbud på konkrete innovasjonsprosjekter som skalutlyses i nær fremtid.– Det kommer både aktører fra tradisjonell byggebransje, entreprenører, arkitekter, rådgivere og leverandører. I tillegg kommer det også en rekke aktører som tradisjonelt ikke har vært involvert i denne bransjen, for eksempel gaming-selskaper, ulike teknologigründere og designere, sier Andreassen.

Det handler i bunn og grunn om å bidra til å skape en mer effektiv byggenæring både når det gjelder kostnader, kvalitet og ikke minst klimagassutslipp.– Så langt har ikke bransjen klart å ta ut effektiviseringsgevinstene som teknologi og digitalisering kan bidra til. Vi ønsker å gjør det vi kan for å få det til, sier Andreassen.Interessen for å delta har vært massiv. Arrangementet har bare plass til 150 deltakere, plasser som raskt ble fylt opp.– I tillegg har vi nesten like mange som står på venteliste og som ønsker å være med. For de som ikke har fått plass kan vi trøste med at informasjonen vil bli sendt ut til samtlige i etterkant, sier Andreassen.

Powered by Labrador CMS