Aktuelt:

FOND PÅ 3 MILLIARDER: Morten Ødegaard og Halvdan Grøm i Njord Securities vil sammen med Kraft Finans opprette et nytt fond som kjøper eiendommer med offentlige leietakere.

Vil gjenta salgssuksessen med nytt fond

Njord Securities og Kraft Finans har fått blod på tann etter storsalget til Public Property Invest. Nå vil de starte et nytt fond på inntil 3 milliarder kroner.

Publisert

Etter å ha solgt eiendommer med offentlige leietakere for nesten 2,5 milliarder kroner til Public Property Invest, og sikret investorene i sine syndikater en avkastning på 50 prosent på 2,5 år, vil Njord Securities og Kraft Finans fortsette suksessoppskriften med offentlige eiendommer. De to partnerne oppretter et nytt fond som skal kjøpe eiendommer enkeltvis med leieavtaler som har en varighet på mellom 7 og 15 år. Prisen på eiendommene kan ligge mellom 200 og 700 millioner kroner.

– Planen er å selge porteføljen etter 5 til 7 år når rett kjøper kommer på banen. Fondet hente penger gjennom en emisjon utpå nyåret, og vil straks det er ferdig oppkapitalisert, kunne erverve offentlige eiendommer for inntil 3 milliarder kroner. Dette gir spennende muligheter for våre investorer i tiden som kommer, sier Morten Ødegaard og Halvdan Grøm i Njord Securities..

Morten Ødegaard forteller at Njord Securities i lengre tid har fulgt med på opp mot 50 eiendommer over hele landet som oppfyller kriteriene. Eiendommene som nå er blitt solgt til Public Property Invest ble enten kjøpt off-market, eller gjennom en-til-en-prosesser med næringsmeglere i nettverket. Njord Securities tror de kan skape verdier etter å ha bygd opp en portefølje som er attraktiv for større kjøpere.

­­­– Ved å selge eiendommene som en portefølje, alle med statlige leietakere, oppnår man kritisk størrelse og interesse fra andre kjøpergruppe som institusjoner og spesialiserte oppkjøpsselskaper, sier Halvdan Grøm i Njord Securities.

Powered by Labrador CMS