Vil bygge 50.000 m2 shopping

Publisert Sist oppdatert

Forhandlingene har pågått med grunneierne siden like etter sommeren, og nå er det klart at Olav Thon Gruppen vil gå i gang med et nytt gigantkjøpesenter i Karlstad i Sverige. 

Satsningen skal skje sammen med den svenske familien Hemmingsson, som er eiere av et tomteareale som ligger mellom Bergvik kjøpesenter og Biltema i Bergvik i Karlstad. 

Les også: Steen & Strøm punger ut 3,3 mrd. for Oslo City

Les også: Mot nytt tysk shopping-kjøp i Bærum?

Les også: Investorene satser på shopping

Så sent som i oktober overtok Eurocommercial Bergvik kjøpesenter for 600 millioner svenske kroner, og ble dermed eiere til 70 butikker med et utleieareal på 33400 kvadratmeter. Nå får de altså Olav Thon som konkurrent. 

– Vi ser Karlstad som et veldig spennnende område, sier konserndirektør Ole-Christian Hallerud i Olav Thon Gruppen til Värmlands Folkblad

– Det er litt for tidlig å snakke om eksakt størrelse, men blant de 107 kjøpesentrene vi har i Sverige og Norge varierer det mellom 10.000 og 100.000 kvadratmeter. Dette ligger an til å bli noe midt mellom. Den første etappen skulle tilsi mellom 20.000-30.000 kvadratmeter, sier Hallerud. 

Hallerud sier til Värmlands Folkblad at man har vært i møte med Karlstad kommune for å informere om planene, og kommunen skal ha stilt seg positive til det som er skissert.

Les også: Thon kjøper ut Reitan

Les også: Thon selger seg ut av Britannia

Les også: Thons råd til studentene

 

Powered by Labrador CMS