Aktuelt:

TRENGER SKOLETOMTER OG AREAL: Oslo kommune vil kjøpe tre fjerdedeler av byens kanskje beste tomt.

Vil bla opp 1,35 milliarder for kremtomt

Byrådet i Oslo har foreslått å kjøpe tre fjerdedeler av Veterinærhøgskolen på Adamstuen for 1,35 milliarder kroner.

Tomten har vært regnet som en av byens mest attraktive tomter for boligutviklere, men nå vil byrådet sikre seg areal til kommunale tilbud som skole, flerbrukshall, bibliotek og bydelspark. Tomtearealet er på over 50 mål, noe som tilsvarer syv fotballbaner.

– Dette er nok det største eiendomskjøpet Oslo kommune foretar noensinne. Folk vil bo i Oslo og vi må sikre oss arealer, så folk får det tilbudet de skal ha. Det er ikke hverdagskost at en eiendom av denne størrelsen kommer for salg i indre by. Området skal utvikles med gode tilbud til lokalbefolkningen. Vi kan ikke la dette toget gå fra oss, selv om investeringen er uhorvelig stor, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Byrådet vil sikre Oslo kommune det de omtaler som viktige arealer i et område av indre by hvor behovet for arealer til kommunale formål og grønne lunger er stort.

– Bydelen trenger et sentralt område med flere offentlige funksjoner og en flott park, og nettopp det kan vi få til her, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen.

– Vi har gjennomført en omfattende kartlegging av kommunale behov, og ser for oss en stor grønn park og rekreasjonsareal, grunnskole, videregående skole, flerbrukshall, barnehage og lokalbibliotek, kulturaktiviteter og kanskje mer, fortsetter Marcussen.

Kjøpet av Veterinærhøgskolen vil også sikre kommunen skoletomter, slik at de kan imøtekomme et voksende elevtall i bydelen.

– Vi ønsker å etablere både en grunnskole og en videregående skole på området, sier byråd oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen.

Powered by Labrador CMS