HALVPARTEN SOLTGT TIL UTLANDET: Utenlandske investorer står for nærmere halvparten av transaksjonsvolumet i markedet for næringseiendom i Norge i år, og trolig er flere utenlandske aktører på vei inn.

Venter flere utenlandske investorer

Publisert Sist oppdatert

CBRE spår flere nye utenlandske investorer til Norge.

At 2015 skulle bli tidenes transaksjonsår i næringseiendom har vært en dårlig skjult hemmelighet i lengre tid, og den magiske 100 milliarders-grensen er for lengst en realitet. 

Les også: – Veldig stor aktivitet

CBRE er nå ute med en oppdatert rapport, og CBRE melder at 110 milliarder kroner er passert, og de tror på et salgsvolum på 115 milliarder i 2015. Dette vil i så fall innebære at transaksjonsvolumet fra 2014 mer enn dobles i år.

Utenlandske investorer har vært svært markante i år, og CBRE har regnet seg frem til at utenlandske kjøpere står for 42 prosent av salgsvolumet. Den store etterspørselen etter næringseiendom har presset prime yield for retail ned i fire prosent.

Les også: Wallenberg-familien kjøpte

CBRE tror ikke interessen fra utlandet vil synke i tiden fremover, snarere tvert i mot. CBRE skriver i sin rapport at de forventer flere nye, utenlandske investorer i markedet for næringseiendom før året er omme.

Les også: Utlendingene endrer markedet

Les også: Utlendingene kjøper mest

Powered by Labrador CMS