Utvikling:

82 BOLIGER: – Det er flott at det kommer 82 nye boliger her, men det har gått 5,5 år, uttalte Camilla Wilhelmsen i onsdagens bystyremøte.

Vedtok Thons plan på Storo, men: «Det går tregt»

FrPs Camilla Wilhelmsen er ikke imponert over at det tok 5,5 år å få vedtatt Olav Thons plan i Vitaminveien.

Publisert Sist oppdatert

– Det er flott at det kommer 82 nye boliger her. Det som ikke er bra, er at det har gått 5,5 år fra utbygger startet arbeidet til vi sitter her i dag og skal vedta de. Så det går tregt, sa Fremskrittspartiets Camilla Wilhelmsen i onsdagens bystyremøte i Oslo.

Illustrasjon av prosjektet.

Olav Thon Eiendomsselskap foreslår å omregulere Vitaminveien 7 på Storo fra industriformål til område for kombinert bebyggelse og anleggsformål, med hovedsakelig bolig og næring. Planforslaget tilrettelegger for gjenbruk av eksisterende bebyggelse, og ny bebyggelse som en L-form oppå eksisterende bebyggelse.

Den foreslåtte bebyggelsen tilsvarer 7 og 8 etasjer med minimum 8.000 kvadratmeter boliger (82 boenheter) og 15.000 kvadratmeter næring. Det tilrettelegges for utadrettet virksomhet ut mot Vitaminveien, og i søndre del av planområdet foreslås det etablert en park på ca. 1.200 kvadratmeter med tilhørende gangakse øst for bebyggelsen.

Fremskrittspartiet fremmet i bystyremøtet alternativ 1, altså utbyggers alternativ, som har en noe bedre parkeringsdekning, samt at det ikke stilles krav til fossilfri byggeplass. Flertallet, hvor FrP og FNB ikke inngikk, stemte imidlertid for byutviklingsutvalgets enstemmige innstilling, som var Byrådets innstilling. Dette innebærer altså at det blir noe dårligere parkeringsdekning.

Powered by Labrador CMS