Aktuelt:

STORT PROSJEKT: Den nye legevakten er et omfattende byggeprosjekt med store muligheter til å gå på en kostnadssmell.

Tror fortsatt på 100 mill. i besparelser

Prosjektet for den nye legevakten ved Aker Sykehus er i rute, og målet om å spare 100 millioner kroner står fast.

Publisert

Det var for to år siden at Omsorgsbygg og rådgiverne i Advansia la hodet på blokken og lovte besparelser på 100 millioner kroner ved byggingen av den nye legevakten ved Aker Sykehus. Omsorgsbygg har nå gjennomført forprosjektet, og prosjektet er i rute.

– Vi gikk kanskje litt hardt ut, og sammen med Omsorgsbygg har vi et klart mål om å bruke skattepengene mest mulig effektivt, sier prosjektdirektør Tor I. Hoel i Advansia.

Lars Henrik Bøhler, adm. dir. i Omsorgsbygg, hevder at prosjektet Oslo storbylegevakt går bra.

– Det er god fremdrift, og prosjektet er innenfor styringsrammen, sier Bøhler.

Nå kommer den fasen hvor det ofte kommer overskridelser. Men partnerne har troen på at prosjektet skal lande som planlagt. Prosjektet har investert tid i samspillsfasen for å avklare hva man faktisk skal bygge med alle aktører.

- Vi er ajour både økonomisk og tidsmessig, og vi opprettholder målet om å spare 100 millioner - det er fortsatt realistisk. Vi har gjort grundige geologiske undersøkelser, all sprengning og utgraving er gjennomført og støpningen er i gang, sier Hoel.

Advansia og Omsorgsbygg har sterk tro på at samhandling og god eierstyring bidrar til å realisere gevinster. De valgte derfor å involvere entreprenøren Skanska tidlig sammen med de rådgivende ingeniørene, arkitektene og brukerne. Sammen skapte de et omforent bilde av hva som skulle bygges slik at endringsloggen har blitt marginal. Det sikrer god kontroll på fremdrift og kostnader i gjennomføringsfasen.

– Kombinasjonen av fagkompetanse og relasjonskompetanse er tungt vektlagt av Omsorgsbygg når vi jobber så tett sammen i prosjektet. De gode resultatene så langt viser viktigheten av å ha de rette menneskene sammen, slik at man faktisk greier å styre all energi i fartsretningen. Det prosjektet har gjort for å sette sammen gode team, og også greie å beholde dem, er avgjørende faktorer for det gode resultatet så langt, sier Bøhler.

Powered by Labrador CMS