Aktuelt:

TILBAKE I JOBB: Kantinemedarbeidere er blant de som skal tilbake på jobb. Foto: 4Service.

Trekker tilbake permitteringer

Hotellkjedene Nordic Choice, Scandic og Thon, Facitity Services-giganten 4 Service og utelivsvirksomheter som Heim Gastropub og Lava Oslo trekker tilbake permitteringene.

Publisert

De nye støtterordningene har fått flere av virksomhetene som har permittert ansatte på grunn av korona til å trekke tilbake permitteringene. Både Nordic Choice, Scandic og Thon dropper massepermitteringer og søker i stedet for lønsstøtte.

I dag ble det klart at også 4Service tilbakekaller over 400 permitterte ansatte. 4Service er en av landets største tilbydere av servicetjenester innenfor blant annet kantine, renhold, restaurant, office management og forpleining av borteboende arbeidere.

- Våre medarbeidere har de siste to årene vært gjennom flere tøffe perioder, og vi er så glade for at forrige ukes permitteringer nå kan tilbakekalles. I dag har vi allerede fått delt ut årets hyggeligste julebudskap, sier Tor Rønhovde, konsernsjef i 4Service.

Regjeringens nye modell for lønnsstøtteordning kom på plass mandag. Selv om lønnsstøtteordningen kun dekker deler av de kostnadene 4Service vil ha med å hente over fire hundre medarbeidere tilbake på jobb, var valget enkelt for servicekonsernet.

- Vi velger å se på dette som en mulighet til å investere enda mer i våre ansatte og deres kompetanse. De er vår aller viktigste ressurs, og vi må sikre at de blir hos oss og i servicebransjen. Når myndighetene har forpliktet seg til å ta deler av regningen, tar vi resten, sier Rønhovde.

Også utelivsvirksomhetene Heim Gastropub og Lava Oslo har trukket tilbake permitteringene.

Powered by Labrador CMS