Aktuelt:

FIKK IKKE NOK: Castellum-sjef Henrik Saxborn fikk ikke nok aksepter fra Entra-aksjonærene til å gå videre med oppkjøpet.

Trekker seg fra kampen om Entra

Castellum har trukket budet på Entra etter at de ikke fikk nok aksepter i løpet av tilbudsperioden.

Publisert

Det skriver den svenske eiendomsgiganten i en børsmelding mandag. Aksjonærer som har akseptert budet er dermed ikke bundet av aksepten. Entra-aksjen var marginalt ned på mandag morgen etter nyheten. Det har ligget i kortene en god stund at Castellum ikke ville få kloa i Entra med sitt bud. Den svenske konkurrenten Balder har over tid kjøpt seg opp til 25 prosent av aksjene i Entra og har gjort det klart at de ikke vil akseptere budet.

– Castellums ambisjoner om å bygge videre på den nordiske plattformen innenfor kontor og logistikk står fast. Selskapet har i dag en av Nordens sterkeste balanser, med en belåningsgrad på ca. 40 prosent etter salget til Blackstone og vil fortsette å kjøpe og utvikle nye prosjekter der hvor Castellum har pågående prosjekter for ca. 4,7 milliarder kroner, sier CEO Henrik Saxborn i børsmeldingen.

Castellum har ikke gitt opp ambisjonene om å komme inn i det norske markedet. I forbindelse med at selskapet la frem tallene for fjerde kvartal sa Saxborn følgende på Estate Nyheters spørsmål om hva han gjør hvis det ikke blir noe av en sammenslåing med Entra:

– Da må vi prøve å komme inn via andre veier. Men det vi vet, er at vi med eller uten Entra har en veldig sterk balanse, sa Saxborn og slo fast at selskapet har midler til å kjøpe seg tungt inn i det norske markedet.

– Det nordiske markedet er interessant og vi må være i hovedstaden i Norge.

Castellums bud på Entra innebar at Entra-aksjonærene skulle motta 54 kroner i kontanter per Entra-aksje, samt oppgjør i 8 nye Castellum-aksjer for hver 13. aksje man hadde i Entra. Da budet ble gitt, tilsvarte kursen i Castellum et bud på drøye 186 kroner per aksje.

Powered by Labrador CMS