Aktuelt:

KJØLELAGER OG LOGISTIKKANLEGG: Oslo Airport City skal få flere bygg i et fremtidig sjømatcluster.

Treffer planken med storsatsing på logistikk

Timingen er nå perfekt for Oslo Airport Citys planer om å utvikle 600.000 kvadratmeter logistikkareal i området hvor Coops logistikkbygg blir solgt til en yield på 3,9 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken kunne Estate Nyheter fortelle at Oslo Airport City hadde hyret inn Arctic Securities, Clarksons Platou Real Estate og ABG Sundal Collier for å hente inn frisk egenkapital.

– Jeg kan bekrefte at vi er midt i en emisjonsprosess, hvor eksisterende aksjonærer velger å følge opp med ca. 100 millioner kroner. Nå er våre rådgivere i markedet for å søke nye mulige aksjonærer som ønsker å være med på den planlagte utviklingen og utbyggingen. Vi vil hente inn inntil 400 millioner kroner til blant annet å sette i gang byggingen av Porsche Center Gardermoen og ett eller kanskje to nye logistikkbygg før sommeren neste år, sier adm. direktør Thor Thoeneie i Oslo Airport City til Estate Nyheter.

I tillegg til å bygge Porsche Center Gardermoen, signerte Oslo Airport City en leieavtale med hotelloperatøren Marawell. Men korona gir trolig en utsettelse av byggingen av hotellet.

– Vi utsetter naturlig nok hotellet trolig ett års tid til vi ser at reiseliv og konferansemarkedet er tilbake mot en ny normal, sier Thoeneie.

Enormt trykk i logistikk

Det er imidlertid verken Porsche-senter eller hotell som har bidratt mest til at Thor Thoeneie har hatt mye å gjøre gjennom 2020. Oslo Airport Citys planer om å utvikle 600.000 kvadratmeter logistikkareal på Gardermoen er blitt tatt godt imot av potensielle leietakere.

Tidligere i oktober ble det signert en intensjonsavtale for bygging av et kjølelager for sjømat for 12.500 kvadratmeter. Byggingen vil trolig begynne i andre kvartal til neste år. Det jobbes også med et logistikkbygg på 12.000 kvadratmeter med kontor inkludert, et kjølelager på 21.000 kvadratmeter med kontor inkludert og et lager- og produksjonslokale på 12.500 kvadratmeter for legemiddelindustrien. Totalt har Oslo Airport City dialog med aktører om utleie av ca. 70.000 kvadratmeter logistikk på Gardermoen med planlagt oppstart i 2021/2022.

– Det er et enormt trykk på logistikk nå. Vi begynte å merke det allerede i april midt under korona. Aktørene skal rigge seg til med nye logistikklokaler. Nå arbeider vi med 10 til 12 interessenter med mulighetsstudier innenfor sjømat, helse, matproduksjon og verdilagring, som også inneholder kontorarbeidsplasser, produksjon, forskning/utvikling, sier Thoeneie.

Netthandel

Økt netthandel er noe som gir økt etterspørsel etter lager. Her mener Thoeneie at Oslo Airport Citys beliggenhet kan gi muligheter.

– Vi er selvsagt forberedt til å kunne tilby nye moderne bygg til den stadig økende netthandelen. Amazon er nå på plass i Sverige, med en uttalt strategi om påfølgende etableringer i Finland, Danmark og Norge, og vi mener Gardermoen utvilsomt er den optimale plasseringen, sier Thoeneie.

Store dealer

Thon Eiendom er en annen aktør som har opplevd stor etterspørsel etter lagerlokaler ved Gardermoen. Dekkleverandøren Starco Norge har inngått leieavtale med Thon Eiendom om et nytt logistikk- og lagerbygg på Gardermoen på ca. 23.000 kvadratmeter. Thon skal også bygge et nytt sentrallager for Felleskjøpet på 23.000 kvadratmeter.

Samtidig er investorenes interesse for logistikk på en all time high. Private Equity-giganten NREP har budaksept på Coops gigantiske sentrallager på Gardermoen. Med en pris på drøye 3 milliarder kroner, er det snakk om en yield helt nede på 3,9 prosent.

Powered by Labrador CMS