SOLGT: Quadrum-bygget i Vilnius er solgt i det som er Baltikums største kontortransaksjon.
SOLGT: Quadrum-bygget i Vilnius er solgt i det som er Baltikums største kontortransaksjon.

Selger for 1,6 milliarder

Schage Eiendom har solgt Quadrum i Vilnius.

Publisert Sist oppdatert

Med en salgssum på 1,6 milliarder kroner, er salget den største kontortransaksjonen i Baltikum noensinne. Avtalen ble undertegnet torsdag ettermiddag, med Newsec som megler.

– Dette har vært et stort og viktig prosjekt for oss. Både markedet og eiendommen lå brakk da vi i 2010 bestemte oss for å satse på større prosjekter, også i Vilnius slik Schage er kjent for i Norge, sier adm. direktør Egil Svoren i Schage Eiendom AS.

Quadrum Business City ligger sentralt det såkalte Central Business District (CBD) i Vilnius. Eiendommen består av 44.000 kvadratmeter utleibart kontorareal, samt tre etasjer med underjordisk parkering. Blant de 35 leietagerne finner vi storbanken Luminor, som eies av DnB, Nordea og Blackstone.

Svoren forteller at Schage Eiendom arrangerte en internasjonal arkitektkonkurranse og regulerte eiendommen for en utbygging på ca. 74.000 kvadratmeter, hvorav 30.000 var parkering/teknikk under bakken. Det første byggetrinnet på 64 000 kvadratmeter sto ferdig i 2016 etter at byggingen startet i 2013.

FORNØYD: Egil S. Svoren.
FORNØYD: Egil S. Svoren.

– I 2018 bestemte vi oss for å fullføre de siste 10.000 kvadratmeterne av prosjektet, uten at noen leiekontrakter var signert. Beslutningen var basert på merverdien av å ferdigstille kvartalet med byens beste beliggenhet. Nå er 80 prosent av siste bygg utleid, og i desember overleverer vi stolt Baltikums største og mest moderne kontorfasiliteter til nye eiere, sier Svoren.

Etter salget på 1,6 milliarder får Schage Eiendom økt handlefrihet til å investere i nye prosjekter.

– I dette ligger å ha våre store kontantstrømeiendommer som vi skal eie over tid sentralt i Oslo. I Vilnius forsetter vi med prosjektutvikling med fokus på realisering. Der her vi to sentrale utviklingsprosjekter på 20.000- og 60.000 kvm, forteller Svoren.

Han er fornøyd med prosjektet og samarbeidet med DNB i Norge for gjennomføring og finansiering av utbyggingen siden 2013.