NYTT: Den gamle bygården i sentrum blir ofret til fordel for en nytt leilighetsprosjekt.

Bonum trakk seg ut og solgte til Øie

Det betyr at den gamle bygården endelig skal bli erstattet med moderne leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

Bonum dekorerte i lengre tid den gamle bygården med store bannere som varslet nye leiligheter. Men i mars 2021 inngikk de en avtale med ØIE Eiendomsutvikling om å selge i Grønlandsleiret 55 i Oslo etter forhandlinger som hadde pågått i nesten fem måneder.

Selve overtakelse skjedde i januar 2022 etter at det var gitt rammetillatelse for prosjektet G55 som består av 28 leiligheter og to næringslokaler på bakkeplan.

- Det er cirka 2.000 kvadratmeter i prosjektet fordelt over åtte etasjer. Vi ønsker å holde kjøpesummen konfidensiell, sier daglig leder Ronny Engebretsen i ØIE.

Leilighetsprosjektet ligger på andre siden av Grønlandsparken sett fra Politihuset på Grønland, i Hollenderkvartalet. Salgsstarten er planlagt i slutten av mars med påfølgende byggestart i til høsten og ferdigstillelse våren 2024.

SOLGT: Denne gården skal erstattes med nye leiligheter.

- Eiendomsmegler 1 er engasjert for å ivareta salget, og de opplever enorm interesse for prosjektet. Prisene for leilighetene er foreløpig ikke ferdig, men kvadratmeterprisen vil ligge mellom 105.000 og 110.000 kroner, påpeker Engebretsen.

River det gamle

Den eksisterende bygården som ligger tilbaketrukket fra gaten med parkering i front, er fraflyttet og skal rives.

- Nybygget skal ligge ut mot gaten, og får en hyggelig bakgård inne i kvartalet. Pilot Arkitekter har utviklet prosjektet og vi har vært spesielt opptatt av interiøret i leilighetene. Samtlige leiligheter får balkonger eller terrasser inn mot den private bakgården, sier Engebretsen.

De to næringslokalene på grunnplanet måler til sammen cirka 80 kvadratmeter. Det er foreløpig ikke bestemt hva slags næring som blir der.

Powered by Labrador CMS