Bolig:

HØY TETTHET: Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for boligbebyggelse med høy tetthet, dagligvareforretning og barnehage.

Tidligere studentby blir boligprosjekt med opptil 560 enheter

Fredensborg Bolig AS og Bolig Norge AS har omfattende planer for tidligere Steinan studentby i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

I februar i fjor skrev Estate Nyheter at Fredensborg Bolig og Bolig Norge sammen hadde kjøpt Steinan studentby av Studentsamskibnaden i Trondheim. Eiendommen er på 83 mål, og inneholder ca. 480 studentboliger.

– Vår ambisjon er å utvikle eiendommen i tråd med kommunens byvekstavtale og nullvekstmål. Avstand til Torget er kun 5 kilometer, og det er under 3 kilometer til NTNU, uttalte Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

Nå ligger planen for området ute til offentlig ettersyn.

– Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for boligbebyggelse med høy tetthet, dagligvareforretning og barnehage. Planområdet omfatter i dag tidligere Steinan studentby, som består av 32 småhus og to fireetasjes teglblokker. Eksisterende teglsteinsblokker skal bevares, mens resten av bebyggelsen skal rives, skriver plankonsulent TAG arkitekter i planforslaget.

Eksisterende dagligvare innenfor planområdet flyttes nord for Edgar B. Schieldrops veg, i tilknytning til et nytt torg. Ny barnehage planlegges etablert nord i planområdet, og det legges til rette for at det kan etableres kategoriboliger innenfor et byggeområde i sør.

Planen legger til rette for utbygging av ca. 560 boenheter. Bebyggelsesstruktur består av 16 punkthus og et rekkehusområde med ca. 20 rekkehus, ett leilighetsbygg i forlengelsen av to eksisterende teglbygg som skal ivaretas, én barnehage og én butikk.

Boligbebyggelsen foreslås i 2-6 etasjer med en variasjon i bolig- og leilighetsstørrelser for å tilrettelegge for en variasjon av beboere.

– Hovedutfordringen i planarbeidet har vært å finne en god balanse mellom fortetting med høy utnyttelse, bokvalitet og hensyn til stedskarakter, fremgår det av planforslaget.

Powered by Labrador CMS