Aktuelt:

SMELL: Christian Ringnes' Eiendomsspar fikk en smell i andre kvartal.

Tar flere år før hotellmarkedet kommer tilbake

Eiendomsspar mener det kan ta flere år før hotelletterspørselen kommer tilbake til tidligere normalnivåer.

Publisert

Christian Ringnes’ Eiendomsspar har fått merke hvordan Covid-19 har rammet hotellmarkedet. I andre kvartal oppnådde selskapet leieinntekter på 163,6 millioner kroner, noe som er en nedgang fra 200,6 millioner kroner i samme kvartal i fjor. For første halvår var leieinntektene 357,1 millioner kroner, ned fra 394,3 millioner kroner året før. «Nedgangen i leieinntekter forklares i hovedsak av reduserte leieinntekter fra hotell, som en følge av koronapandemien», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Eiendomsspar skriver at hotellmarkedet i Oslo vil få en kapasitetsvekst på 3 prosent i 2020 og 1 prosent i 2021. Samtidig skal markedet fylle tilbudsveksten på 12 prosent fra 2019. «I tillegg til kapasitetsvekst, ble den norske hotellbransjen rammet hardt av smitteverntiltakene i mars. Bransjen har delvis åpnet opp igjen, men det forventes å ta flere år før hotelletterspørselen er tilbake på tidligere normalnivåer», skriver Eiendomsspar videre i rapporten.

Men til tross for juling i hotellmarkedet, leverte Eiendomsspar positive resultater. I andre kvartal var driftsresultatet 213,1 millioner kroner. Selskapets resultat før skatt var 69,3 millioner, en kraftig nedgang fra 312,3 millioner kroner året før.

I starten av 2020 solgte Eiendomsspar flere eiendommer med gevinst. Selskapet hadde derfor et resultat før skatt på 499,4 millioner kroner i første halvår, en økning fra 454,7 millioner kroner sammenlignet med året før. Det ble bokført samlede salgsgevinster på 544,8 millioner kroner i halvåret etter salget av hotelleiendommen Scandic Helsfyr, samt eiendommene Parkveien 35 og eierandelen på 50 prosent i Kronprinsens gate 17.

Powered by Labrador CMS