Transaksjon:

TIL NORGE: Stina Lindh Hök, CEO i Nyfosa, er klar for norsk satsing.

Svensk kjempe inn i Norge

Svenske Nyfosa skal satse i det norske markedet. Selskapet inngår joint venture med Simon Venemyr Otterslands Samfunnsbyggeren AS.

Publisert Sist oppdatert

I 2018 skrev Estate Nyheter om den nye svenske eiendomskjempen Nyfosa som hadde debutert på Stockholmbørsen. Til Estate Nyheter sa Jens Engwall, som da var sjef i Nyfosa, at han ville ha en partner dersom han skulle inn i det norske markedet. Siden har Jens Engwall overlatt sjefsstolen til Stina Lindh Hök. Nå har Nyfosa funnet den rette partneren i Norge, og målet er å bygge opp en portefølje på 5-7 milliarder kroner i det norske markedet på lang sikt.

Det er Simon Venemyr Otterslands Samfunnsbyggeren AS som nå går inn i en joint venture med Nyfosa. Fokus blir på regionale byer i alle segmenter unntatt for såkalte samfunnsbygg. Men i tråd med Nyfosas opportunistiske strategi, er det dealen som avgjør hvordan og i hvilken takt porteføljen vokser.

Ottersland blir sjef i det nye joint venture-selskapet.

– Vi mener det vil dukke opp interessante businessmuligheter i Norge og vi vil være der når det skjer. jeg har kjent Simon Venemyr Ottersland lenge og vet at han er den rette personen å jobbe med i Norge. Ved å øke denne plattformen for business i Norge, skaper vi ekstra muligheter for Nyfosa for å vokse lønnsomt, sier Stina Lindh Hök, CEO i Nyfosa.

– Det at vi nå etablerer et joint venture sammen med Nyfosa, skaper veldig gode muligheter for å bygge et industrielt eiendomsselskap i Norge. Vi kjenner folkene i Nyfosa godt og vi har samme syn på businessen. Med felles innsats, tror jeg vi kan ha en stor betydning i det norske markedet, sier Simon Venemyr Ottersland, CEO i Samfunnsbyggeren.

Ottersland har allerede gjort store kjøp i det norske markedet. Samfunnsbyggerens datterselskap Samfunnsbygg kjøpte de tre næringsbyggene i Byfjordparken 13, 15 og 17 i Stavanger for 800 millioner kroner rett før jul i fjor.

Powered by Labrador CMS