SELGER: - Dette er en naturlig trimming av porteføljen i områder der AKA er sterkt representert, sier investeringsdirektør Hallvard Thoresen.
SELGER: - Dette er en naturlig trimming av porteføljen i områder der AKA er sterkt representert, sier investeringsdirektør Hallvard Thoresen.

Svensk eiendomskjempe kjøper fra AKA

AKA har solgt en eiendomsportefølje til Cibus Nordic Real Estate. Dermed har den svenske spesialisten på dagligvareeiendom gjort sitt inntog i det norske markedet.

Publisert

Porteføljen består av åtte eiendommer i Sørøst-Norge, med kjente leietakere som Norgesgruppen (Kiwi og SPAR) og Rema 1000. Det samlede arealet er på 8.700 kvadratmeter og eiendomsverdien var 278 millioner kroner.

- Vi har et aktivt forhold til eiendomsporteføljen vår, som per i dag består av 231 næringseiendommer. Vi ekspanderte kraftig i Sørøst-Norge i år 2011-2015 – faktisk befinner over halvparten av selskapets eiendommer seg i fylkene Agder, Vestfold & Telemark og Viken. Dette er en naturlig trimming av porteføljen i områder der AKA er sterkt representert, sier investeringsdirektør Hallvard Thoresen.

Cibus investerer i dagligvareiendommer med markedsledende aktører i Sverige og Finland, og eier per i dag flere enn 300 eiendommer. Dette blir selskapets inntreden i det norske eiendomsmarkedet.

- Vi er glade for å åpne opp for et nytt marked i Norge gjennom denne investeringen. Eiendommene er perfekte for Cibus, dagligvarebutikker utleid til ledende norske matkjeder på langsiktige kontrakter, sier administrerende direktør Sverker Källgården hos Cibus.

Han forteller at selskapet ser frem til ytterligere ekspansjon i Norge. Tilrettelegger for salget har vært Union Norsk Næringsmegling AS.

Powered by Labrador CMS