Svak prisutvikling

Publisert Sist oppdatert

Kun fire av de 14 største har en utvikling som overgår veksten i konsumprisindeksen, påpeker Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting. 

– 12-månedersendringen i SSBs konsumprisindeks var per oktober +2,5 %. I den samme perioden falt romprisene i ni av de 14 byene og destinasjonene vi har i våre oversikter. I den tiende var det vekst, men lavere enn KPI-utviklingen, sier Wiederstrøm. 

– I en virkelighet der mange priser og kostnadskomponenter til hotellene øker, er det så klart negativt for hotellenes lønnsomhet at de ikke kan ta seg bedre betalt for sine tjenester, sier han. 

Les også: Avinor selger Raidisson-eiendommen på Oslo Lufthavn

Samlet i årets første 10 måneder har Stavanger-regionen de høyeste romprisene (kr. 997,- per døgn), hårfint foran Oslo med Fornebu (kr. 986,- per døgn) og Bergen (kr. 975,- per døgn). På bunnen ligger Lillehammer/Hamar og Drammen (begge kr. 766,- per døgn). 

Hotellrompris er losjiinntekt eksklusiv merverdiavgift per solgte rom. «Moms» og frokost er altså ikke med. Legger man på ca. 150-200 kroner får man prisen som kunden betaler.

Les også: Her er det lavest belegg

Les også: – Utfordrende kapasitetsøkninger 

 

Powered by Labrador CMS