Aktuelt:

VANT PRIS: Solon Sørvests prosjekt Vindmøllebakken vant Statens pris for byggkvalitet i 2020.

Storkjøp gir Solon sterk salgsvekst

Kjøpet av Kruse Smith Eiendom har bidratt til sterk salgsvekst for Solon Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Det kom frem da Solon Eiendom la frem salgstallene for tredje kvartal torsdag morgen. Solon Eiendom solgte 124 boliger med en samlet salgsverdi på 717 millioner i tredje kvartal. Til sammenligning ble det i fjor solgt 78 boliger med en samlet salgsverdi på 407 millioner i samme kvartal i fjor.

Holder man Solon Sørvest utenfor, var salgsverdien ned med 93 millioner kroner. Solon Øst solgte 50 boliger for 314 millioner kroner, mens Solon Sørvest solgte 74 boliger for 403 millioner kroner.

– Selskapet har fått ny giv etter at Solon kom inn som eiere, sier Rune Schive Hognestad, daglig leder i Solon Sørvest (tidligere Kruse Smith Eiendom).

Rune Schive Hognestad, daglig leder i Solon Sørvest.

Han mener Solon er opptatt av mer enn bare å bygge boliger. Den såkalte Solon-modellen innebærer å legge ekstra ressurser i arkitektur og detaljer, noe selskapet mener de får betalt for i form av høyere oppnådde salgspriser.

– Arkitekturen står i førersetet, og vi skal levere den foretrukne boligen. Solons tankesett har skapt stor entusiasme i Sørvest, og de har et salgs- og markedsfokus vi ikke har opplevd tidligere, sier Hognestad.

Solon Sørvests Rosenlund-prosjekt.

Solon Sørvest har 16 ansatte som i snitt har 16 års erfaring fra eiendomsbransjen. Virksomheten har kontorer i Stavanger og Kristiansand og en tomtebank på 2000 enheter, hvorav over 90 prosent er godkjent regulert.

– Hvis vi får til litt av det Solon har klart på Østlandet, skape prosjekter med X-faktor, unik arkitektur og det lille ekstra i prosjektene, da tror jeg vi kan selge mye framover og samtidig løfte salgsprisene, sier Hognestad.

Powered by Labrador CMS