Storebrand kjøper stort i Bergen

Publisert Sist oppdatert

Transaksjonen er basert på en eiendomsverdi på 1.472 millioner kroner, og overtagelsen finner sted medio januar 2016, skriver EstateVest.

– Storebrand Eiendomsfond Norge KS er eiet av Storebrand Livsforsikring AS og 48 andre investorer, hovedsakelig pensjonskasser og stiftelser. Selskapet er i kraftig vekst og eiendomsporteføljen vil etter transaksjonen utgjøre ca. 7,7 milliarder kroner. Solheimsgaten 7 A-E, som moderne og fremtidsrettet bygg på god beliggenhet med solid leietaker på lang kontrakt, passer godt inn i selskapets investeringsstrategi, sier Anders Berggren, leder eiendom i Storebrand Asset Management AS i en pressemelding.

Les også: DNB-bygget i Bjørvika er solgt

Les også: OBOS kjøper 220.000 m2 på Ulven

Marin klynge

Dermed ble det ikke en utenlandsk kjøper av byggene, noe det lenge ble spekulert i siden interessen fra utlandet ifølge selger og megler DNB Næringsmegling, var stor. Instanses forteller at det å sende stafettpinnen videre til Storebrand og til pensjonskapital passer godt inn i deres strategi.

– Kapitalen som nå frigjøres ønsker vi å investere i en mulig samlokalisering av de marine forskningsmiljøene i Bergen på Marineholmen. I forskningsparken har vi ledig tomt vegg i vegg med marinbiologene og laboratoriene til UiB, vi har en ferdig reguleringsplan og vi har privat og offentlig eierkapital. Vi kan starte bygging så snart Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) ønsker det. Med en offentlig privat samarbeid (OPS) løsning kan Havforskningsinstiuttet, NIFES og Fiskeridirektoratet samlokaliseres med UiB innen få år, sier  sier adm. dir. i GC Rieber Eiendom Tor Instanes til EstateVest.

– Vi tror at samlokaliserte marine forskere vil skape mer og bedre marin forskning i Bergen, sier han

Les også: Steen & Strøm punger ut 3,3 mrd. for Oslo City

Les også: Kjøper Royal Christiania

En del av strategien

– Å selge ferdig utviklet eiendom er en naturlig del av vår strategi sier adm. dir Paul-Chr Rieber morselskapet GC Rieber.

– Dette er noe vi tidvis gjør innen alle våre virksomheter – ikke for ofte, men heller ikke for sjeldent! «For å bevare skal vi alltid fornye» – heter vår leveregel nr. 13!

– Eiendommen ble lagt ut i markedet like over sommeren og fikk god oppmerksomhet fra innenlandske og utenlandske investorer. Storebrand og GC Rieber har mye de samme tanker og visjoner rundt kundefokus og eiendomsutvikling, og vi er svært glade for at det ble akkurat Storebrand som endte opp som kjøper sier Instanes.

Les også: Salgsvolumet har passert 100 mrd.

 

Les også: Telenor selger i Kvadraturen

Skarp yield

Yielden på eiendommen er skarp og ligger på rett i underkant av 5. For et bygg av denne størrelsen er det rekord i Bergen. Man snakker normalt om at prime yield ligger på rundt 5,5 prosent.

Les også: Budrunde på ROM-bygget i Bergen

Les også: Blar opp for flere kjøpesenter-aksjer

 

Powered by Labrador CMS