Aktuelt:

SOLGT: Skt. Petri i København har nå skiftet eier.

Stordalen selger i København

Rett etter nyttår slo Petter Stordalen Comfort Hotel Stavanger konkurs som følge av store tap i oljebyen. Nå selger han Skt. Petri i den danske hovedstaden.

Publisert

Kjøperen er det amerikanske investeringsselskapet Starwood Capital Group, verdens ledende hotellinvestor. Stordalens Strawberry Hospitality Group skal fortsatt drive hotellet med 288 rom, ifølge en pressemelding.

Han kjøpte hotellet tilbake i 2013, men det er ingen hemmelighet at nordmannen har tapt store penger på sine danske hotellflørter opp gjennom årene. I 2019 skrev den danske avisen Børsen at hans danske offensiv på fire år endte i et samlet underskudd på snaut 200 millioner norske kroner – Skt. Petri alene sto for 67 millioner. Og hans første omgang i Danmark endte med at han trakk seg helt ut i 2011 etter et samlet tap på 800 millioner kroner.

- Transaksjonen markerer begynnelsen på et forhold mellom Strawberry og Starwood Capital. I en post-corona-verden ser vi mange muligheter sammen når gjestfrihetsindustrien kommer seg. Kanskje er det fortellende at vårt første trekk sammen vil være en av de største europeiske hotelltransaksjonene i 2021, sier Stordalen.

Skt. Petri blir Starwoods første eiendomsoppkjøp i Danmark. Pressemeldingen oppgir ikke hva de betaler Stordalen, men Dagens Næringsliv skriver at det dreier seg om 1,5 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS