Steen & Strøm punger ut 3,3 mrd. for Oslo City

Publisert Sist oppdatert

– Ja, jeg kan bekrefte at vi er i eksklusive forhandlinger med mål om å kjøpe, sier investeringsdirektør i Steen & Strøm, Bjørn Tjaum. 

Attraktivt senter

Mens Entra kjøper kontordelen av Oslo City for 1,7 milliarder kroner, så har altså kjøpesenterkjeden Steen & Strøm sikret seg kjøpesenterdelen for i underkant av 3,3 milliarder kroner. 

– Vi ser på Oslo City som et attraktiv kjøpesenter på grunn av beliggenheten, men også på grunn av størrelsen. Vi ser et potensial i senteret, og vi tror at vår internasjonale eierrelasjon kan være med å tilføre senteret mye spennende fremover, sier Tjaum. 

Les også: Salgsvolumet har passert 100 mrd.

Les også: Budrunde på ROM-bygget i Bergen

Les også: Blar opp for flere kjøpesenter-aksjer

Selger av Oslo City er DNB, som den siste tiden har solgt unna en rekke eiendommer. Fra før er det kjent at Trond Mohn har kjøpt DNB-bygget i Bjørvika for 3,9 milliarder kroner. I går ble det også kjent at de solgte Royal Christiania til Petter Stordalen og Varner. 

10,5 millioner besøkende

Kjøpesenteret åpnet dørene den 11. november i 1988, av den gang Oslos ordfører Albert Nordengen. Senteret hadde i 2014 en omsetning på 1,75 milliarder kroner og er med det et av landets største kjøpesenter, både når det gjelder omsetning, men også når det gjelder areal. Samlet antall kvadratmeter er på til sammen knappe 80.000 kvadratmeter. 

– Senteret har årlig 10,5 millioner besøkende, noe som så vidt meg bekjent gjør det til landets mest besøkte kjøpesenter. For Steen & Strøm betyr dette at vi har sikret oss et nytt flaggskip i porteføljen som vi tror også vil ha positive synergier for resten av porteføljen vår, sier Tjaum. 

Les også: Sentrumseiendom solgt på et blunk

Les også: Trond Mohn kjøper DNB-bygget i Bjørvika

DD-prosess

Han forteller at de tar over før årsskiftet, men påpeker at de holder på med en DD-prosess (Due Diligence, red. anm.). 

– Så vi er ikke helt i mål enda, sier Tjaum. 

Les også: Kjøper Royal Christiania

Les også: Telenor selger i Kvadraturen

Les også: Mot nytt tysk shopping-kjøp i Bærum?

Les også: Investorene satser på shopping

 

Powered by Labrador CMS