Solgte boliger for ni milliarder

Publisert Sist oppdatert

Salgsverdien utgjør 9,04 milliarder kroner. Det er 52 prosent mer enn ved utgangen av september 2014.

Salgstallene omfatter OBOS Nye Hjem, OBOS Fornebulandet og Block Watne i Norge og BWG Homes og Kärnhem i Sverige. Bruttosalget i Norge utgjorde 1 721 boliger (netto 1 388 boliger), mens bruttosalget i Sverige utgjorde 1 141 boliger (netto 1 141 boliger).

Les også: Svakeste boligmåned på ti år

Les også: Skal bygge 350 boliger i Kjelsåsveien

Høyt boligsalg

Salget av nye boliger har vært svært høyt i hele år både i Norge og Sverige.

– Vi har lykkes spesielt godt i den strategiske satsingen i og rundt de største byene i Norge, der vi også har flest medlemmer, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

OBOS Nye Hjem og OBOS Fornebulandet som har sin primærvirksomhet i disse områdene, har til sammen solgt 1 194 boliger til nå i 2015, mot 651 boliger på samme tid i 2014.     

– Rentenedgang og generelt høy sysselsetting gjør at vi tror det gode salget vil fortsette i østlandsområdet. Vi tror at vi fortsatt vil se en avmatting i salget i kystområdene på grunn av det som skjer i oljesektoren, sier konsernsjefen.

Les også: Konvertering til bolig – hva med skatten?

I Sverige er det ved utgangen av tredje kvartal solgt 1 141 boliger.

–  OBOS er svært tilfreds med den meget gode  økonomiske utviklingen i den svenske virksomheten i BWG Homes. Begge varemerker leverer økte volumer og gode resultater i et sterkt svensk boligmarked, sier Daniel Kjørberg Siraj.

Les også: Mæland langer ut mot myndighetene

Nedsalg i Veidekke

OBOS har solgt seg ned fra 23 til 17,8 prosent i Veidekke ASA, men er fortsatt den største aksjonæren, og ønsker å forbli det. Salget frigjorde rundt 650 millioner kroner.

Fornebuavtale

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har nå sagt ja til at OBOS og Bærum kommune kan fornye avtalen fra 2003 om økonomiske bidrag fra OBOS til oppføring av sosial infrastruktur på Fornebu.

– Forutsetningen fra vår side er at antall boliger som kan bygges på våre tomter på Fornebu økes med minimum 2 400 boliger, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. 

Les også: Slakter nye TEK-forslag

Les også: – Boligmarkedet i Norge fungerer ikke

 

Powered by Labrador CMS