Utvikling:

KYSTBY: Nå går det mot bygging av den nye kystbyen ved Oslofjorden.

Skanska blir med på å utvikle den nye kystbyen

Totalt kan det bli så mange som 1.300 leiligheter og 55.000 kvadratmeter næringsareal ved sjøen.

Publisert

Det tradisjonsrike industristedet Slemmestad i Asker skal de neste årene forvandles til en levende kystby, med nye boliger og næringslokaler med sjøutsikt. Utviklingsselskapet Slemmestad Brygge som eies av Avantor og Stalro, er den største grunneieren i området med et samlet areal på ca. 350 000 kvadratmeter ifølge en pressemelding.

Områdeplanen åpner for 1.300 leiligheter og 55.000 kvadratmeter næringsareal, noe som gjør det til et av de største utviklingsprosjektene i området. Første byggetrinn i Vaterland i sentrum får 11.000 kvadratmeter med boliger, 7.000 kvadratmeter næring og et garasjeanlegg på 10.000 kvadratmeter.

Totalt skal Vaterland bestå av 32.000 kvadratmeter boliger og 16.000 kvadratmeter næringsbygg.

Skanska og Slemmestad Bygge har nå inngått en prosjektutviklingsavtale for avslutning av skisseprosjektet og et forprosjekt. Hvis den fasen er vellykket, blir Skanska invitert videre inn i detaljprosjektering og bygging.

Planlagt salgsstart er til våren med en forventet byggestart i tredje kvartal 2022, mens overleveringen av boligene og næringslokalene skjer i 2024.

Klimavennlig

- Miljø og bærekraft står sentralt i utviklingen og vi mener Skanskas kompetanse og erfaring kan bidra til at vi når målene vi har satt for prosjektet, sier administrerende direktør i Avantor og styreleder i Slemmestad Brygge, Øystein Thorup.

Det er utarbeidet en omfattende klima- og miljøstrategi for prosjektet. Byggene skal blant annet miljøsertifiseres etter BREEAM NOR-standarden, og det er også fokus på å redusere klimagassutslipp.

Powered by Labrador CMS