Aktuelt:

HØYHUS: Mad arkitekters forslag er levert sammen med samarbeidspartnere som norske Degree of Freedom og Vill Energi, tyske Wenzel + Wenzel og Brand+.

Skal tegne Tysklands høyeste trehus

Mad arkitekter vant prestisjeoppdrag i Tyskland og skal tegne et trehus på 29 etasjer i Berlin.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er stort og et internasjonalt gjennombrudd for Mad, uttaler konsernsjef i Mad AS, Nicolai Riise.

Hans selskap har dratt hjem seieren i konkurranse med 13 andre europeiske arkitekter om å tegne et 29 etasjer høyt signalbygg i tre, midt i Kreuzberg i Berlin.

– Berlin er en spennende by, og har vært en viktig inspirasjonskilde for oss som arkitekter og kontor. Det å få lov til være med på å utvikle et prosjekt her er fantastisk, sier arkitekt og ansvarlig partner i Mad arkitekter, Jonny Klokk.

Bydelen Kreuzberg er mangfoldig og ukonvensjonell, noe Mad har ønsket å speile i konkurranseforslaget. Mad sitt forslag er en tolking av et typisk Kreuzberg-kvartal, i et vertikalt format.

Høyhuset som skal bygges i tre, skal etter planen kunne huse boligkollektiv, leiligheter – utleie, sosialboliger, studentboliger og selveierboliger, barnehage, kulturskole, bakeri, verksted, næring og flere offentlig tilgjengelige arenaer både utvendig og inne i bygget.

– Dette er State-of-the-art innen sosial og klimamessig bærekraft, fastslår Klokk.

Mad arkitekters forslag er levert sammen med samarbeidspartnere som norske Degree of Freedom og Vill Energi, tyske Wenzel + Wenzel og Brand+. Det er UTB i Berlin som er utvikleren til prosjektet.

– Mad arkitekter imponerte juryen med sitt design, som i sin utforming og orientering passer inn i den urbane konteksten og samtidig løser kravene i det spesielle WoHo-programmet. De differensierte bygningsvolumene, som består av fire individuelle volumer, er inspirert av den typiske kvartalstrukturen i Kreuzberg, og er konsekvent videreutviklet og foredlet i hvordan programmet er løst innvendig, uttalte juryen.

Perspektiv fra Tempodrom. Illustrasjon: Mad arkitekter
Interiørperspektiv Illustrasjon: Mad arkitekter
Oversiktsperspektiv fra vest Illustrasjon: Mad arkitekter
Perspektiv fra bakkeplan Illustrasjon: Mad arkitekter
Powered by Labrador CMS