Bolig:

ANNO 1896: Bygården i Bygdøy allé 63 ble oppført 1896.

Skal oppgradere klassisk bygård i Bygdøy allé

SKB Eiendom vil oppgradere alle leilighetene i Bygdøy allé 63 samt etablere to nye boenheter.

Publisert

På vegne av SKB Eiendom har KIMA Arkitektur sendt søknad om rammetillatelse for Bygdøy allé 63. Tiltaket omfatter rehabilitering og ombygging av bygårdens boligetasjer, påbygg og fasadeendring i form av takoppløft mot bakgård, utskifting av vinduer, oppgradering av bakgård, samt oppføring av heis.

Eiendommens næringslokaler i første etasje og deler av kjelleretasje er egne seksjoner, og eies av andre hjemmelshavere. Disse arealene er ikke en del av omsøkte tiltak.

– Tiltaket gjelder en oppgradering av alle leiligheter innen eksisterende antatt opprinnelige struktur, og bygningens funksjon forblir tilsvarende eksisterende situasjon. Plan- og bygningsetaten har kommet til at tiltaket ikke er å anse som en hovedombygging. Tiltaket vil medføre to nye leiligheter i henhold til siste godkjente tegninger, skriver arkitektselskapet i redegjørelsen.

I fløy mot Bygdøy allé flyttes skillet mellom leilighetene slik at alle enheter får adkomst via hovedtrapp. Dette medfører at fire leiligheter blir ensidige og mister tilgang til ett rom (opprinnelig kjøkken) mot stille side. Forholdet er behandlet i dispensasjonssøknad. Det planlegges balansert ventilasjon for alle leiligheter.

Det søkes også om påbygg og fasadeendring i form av takoppløft mot bakgård. Det er i dag to takoppløft mot bakgård; et mindre takoppløft i fløyen mot Bygdøy allé (omsøkt 1933), og et større takoppløft i fløyen mot Thomas Heftyes gate (omsøkt 1928). Takoppløftet mot Thomas Heftyes gate er i dag en del av innenfor liggende leilighet i bygningens femte etasje.

– Det er ønskelig å bedre tilgjengeligheten til leilighetene. Det søkes derfor om en innvendig heis i tilknytning til hovedtrappeløp mot Thomas Heftyes gate. Denne vil gi 12 av 16 leiligheter mulig adkomst via heis, skriver KIMA Arkitektur.

Powered by Labrador CMS