Utvikling:

UTVIKLING: Langs kaifronten skal det i første omgang bygges 51 leiligheter fordelt på tre blokker og hotell med 175 rom.

Skal bygge for nær 600 millioner kroner

11 etasjer med 175 hotell rom, og to boligprosjekter med henholdsvis 51 og 34 leiligheter. Det er det som står på kontrakten.

Publisert

Höegh Eiendom har bestilt Ø.M. Fjeld-konsernet til å bygge et hotell i Moss samt leilighetene i Verket Brygge og Papirhuset. Alt langs sjøen på området som i sin tid tilhørte Moss Jernverk. Kontrakten ble signert denne uka, ifølge en pressemelding.

Visjonen er å utvikle det gamle industriområdet til å bli en levende bydel med boliger, hotell, handel og næringsvirksomhet.

– Dette er en gladnyhet for mange, ikke minst for alle boligkjøperne som naturligvis venter på at arbeidene skal komme i gang, sier administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom.

Selve byggingen skal utføres av Ø.M. Fjelds datterselskap, Asker Entreprenør, som er lokalt til stede med et regionkontor i Moss. Forberedelsene er i full gang og de første fysiske arbeidene på byggeplassen starter i mars.

– Vi legger stor vekt på lokal tilknytning og tilstedeværelse, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld, som forventer høy aktivitet i det lokale markedet i årene fremover.

Papirhuset skal være ferdig sommer 2022, så følger Verket Brygge ved årsskiftet 2022/2023. Hotellet skal ta imot sine første gjester i mai 2023.

Powered by Labrador CMS