Transaksjon:

SOLGT: Frost Eiendom har solgt Voll studentby.

Sikret seg 698 studentboliger ved kjøp av Voll studentby

Union Real Estate Fund III, Traaseth Property og Spleisemark Campus har kjøpt Voll studentby av Frost Eiendom.

Publisert

De tre partnerne står bak selskapet Campus Voll, som nå har kjøpt studenbyen med adressen Vegamot 1 i Trondheim.

Voll Studentby består av 698 enheter fordelt over ca. 15 000 kvadratmeter. Eiendommen har også en tomt på 12 mål som gir muligheter for utvikling.

– Vi gleder oss over å øke fotavtrykket i Trondheim, og med denne investeringen øke antall enheter under forvaltning til over 930. Vårt fokus er å tilby trygge, moderne og sosiale boforhold til studentene. Frost har utviklet Voll til en attraktiv studentby, og sammen med Traaseth Property skal vi videreføre forvaltningen og sørge for å bevare dagens gode studentmiljø, sier Lars Even Moe, daglig leder i UNION Eiendomskapital.

Frost Eiendom, som har videreutviklet studentbyen siden 2008, er selger.

– Vi har forvaltet og utviklet studentbyen de siste 14 årene, og vi er veldig fornøyde med å få inn en profesjonell kjøper med betydelig kompetanse innenfor segmentet. Salget vil sette oss i stand til å utføre et skikkelig områdeløft på Tempe, samt tilby nye utleieboliger og flere Leie før eie boliger. Vi jobber med reguleringsplaner for 1 200 nye boliger og flere næringsbygg i Trondheim, sier Rune Pedersen, Strategi- og utviklingsdirektør i Frost Eiendom.

Investeringen er den andre i studentboligsegmentet for UNIONs value add fond og tredje for Traaseth Property. Konsortiumet har ambisjoner om å vokse ytterligere innenfor segmentet om de riktige mulighetene og samarbeidspartnere byr seg.

– Vi er takknemlige for at Frost Eiendom har gitt oss tillitten til å videreutvikle Voll. Ambisjonen vår er å etablere et ledende og rendyrket studentboligselskap i Norge. I vår portefølje eier og drifter vi studentboliger flere steder i Norge som danner et godt grunnlag for videre vekst, sier Martin Traaseth, investeringsdirektør i Traaseth Property.

Pangea Project Finance har vært tilrettelegger og Norion Næringsmegling megler i transaksjonen. Wikborg Rein har vært juridisk rådgiver for kjøper og Deloitte har vært juridisk rådgiver for selger.

Powered by Labrador CMS