Aktuelt:

NEI, MEN...: Styreleder Siri Hatlen er åpen for å snakke med Castellum for å få et høyere bud.

Sier fortsatt nei til svenskene

Styret i Entra anbefaler aksjonærene å si nei til budet fra Castellum fordi det er for lavt.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en børsmelding mandag. Styret mener de er trygge på at Entras unike kontorportefølje av høy kvalitet, prosjektporteføljen og den sterke ledelsen og organisasjonen, samt det fremtidige vekstpotensialet gjør at selskapet fortsatt vil være attraktivt som et uavhengig selskap.

«Styret har allerede kommunisert at verken den sterke verdiutviklingen i det norske eiendomsmarkedet, eller Entras sterke prosjektutviklingspotensiale, er tilstrekkelig reflektert i de initiativene som til nå er presentert som et alternativ til å fortsette som et selvstendig selskap», skriver styret i meldingen.

Aksjekursen i Entra har lenge ligget over budet fra Castellum og SBB på forventninger om et høyere bud. Men da SBB trakk seg fra kampen om Entra, falt kursen kraftig.

Samtidig mener styret i Entra at nivået på det varslede tilbudet ikke reflekterer Entras underliggende verdier eller selskapets grunnlag for langsiktig verdiskaping. «Styret er imidlertid åpne for å diskutere initiativ som kan gi grunnlag for å skape ytterligere aksjonærverdier», fortsetter styret, som nå vil forsøke å avklare om betingelsene for en potensiell transaksjon med Castellum kan forbedres til et forslag som styret kan anbefale.

– Etter at man mottok henvendelsene fra hhv Castellum og Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) i november, har styret vurdert alternative strategiske muligheter for Selskapet og er innstilt på å forfølge de prosesser som fortsatt er relevante. Dersom en klart verdiskapende transaksjon med Castellum eller andre parter er tilgjengelig, vil styret vurdere hvordan en slik transaksjon best kan struktureres og gjennomføres. Dette kan innebære alternative transaksjonsstrukturer til et frivillig tilbud på Entras aksjer. Styrets mål er å utvikle aksjonærverdiene og å gjøre det som er i Selskapets og aksjonærenes felles interesse. Styret har som mål å konkludere på hva man mener er den beste veien videre for Entra innen 21. desember 2020, sier Siri Hatlen, styreleder i Entra.

Powered by Labrador CMS