Aktuelt:

VIL BETALE: Ilija Batljan i SBB er villig til å bla opp for Entra.

SBB øker Entra-budet kraftig

SBB vil øke budet på Entra til 190 kroner per aksje, som er 5 kroner høyere enn det Castellum har indikert at de vil by.

Publisert

SBBs günder og sjef Ilija Batljan graver dypt i lommene når han nå vil sikre seg seieren i jakten på Entra. I en børsmelding onsdag skriver SBB at selskapet har planer om å gi et bud som sikrer Entras aksjonærer 190 kroner per aksje. Budet består av 65 prosent kontanter (123,50 kroner) og 35 prosent oppgjør i SBB B-aksjer (66,50 kroner). SBB tar samtidig sikte på at B-aksjen får en sekundærnotering på Oslo Børs i løpet av 2021.

SBB gjør et poeng av at tilbudsprisen representerer en premie på 45,4 prosent mot volumvektet gjennomsnittskurs av Entra-aksjen i de tre månedene før SBBs første lansering av bud og at tilbudsprisen er fem kroner over Entras seneste verdivurdering.

I tillegg mener SBB at Entras eiere vil kunne dra nytte av synergiene mellom Entra og SBBs norske virksomhet ved deloppgjøret i SBB-aksjer.

– Det økte budet er veldig attraktivt for Entra, ved å gi en høy premie mot Entras aksjekurs over ulike tidsintervall og full verdi relativt til den betydelige økningen i Net Asset Value som styret offentliggjorde tidligere i måneden, sier Ilija Batljan i en kommentar.

Powered by Labrador CMS