Aktuelt:

UTE AV RACET: Ilija Batljan i SBB havnet bakpå da Castellum kjøpte Entra-aksjer av den norske stat. Nå gir han opp kampen.

SBB gir opp – langer ut mot Entra

Den svenske Entra-beileren SBB har trukket budet sitt på Entra etter dagens oppjusterte eiendomsverdier og er svært kritisk til Entra i en børsmelding.

Publisert

I dag meldte Entra om en kraftig oppjustering av selskapets eiendomsverdier, Entra hadde hyret inn Akershus Eiendom og Newsec for å oppdatere verdiene etter høstens yieldfall og sterke transaksjonsmarked. Etter de nye vurderingene økte Entras verdier med 8 prosent til 56,5 milliarder kroner.

I en børsmelding skriver SBB at de oppdaterte verdiene skyldes lavere yield i transaksjonsmarkedet. SBB vil påpeke at det bare har vært et begrenset antall transaksjoner som er relevante for Entra og at disse transaksjonene også inkluderer justering av skatte- og derivatverdier.

SBB skriver i meldingen at den oppdaterte verdivurderingen midt i kvartalet ikke er på linje med tidligere praksis i Entra og at heller ikke på linje med det norske markedet på en generell basis. «Den nye informasjonen skaper usikkerhet rundt Entras historiske rapportering. Det er den historiske rapporteringen som har dannet grunnlaget for SBBs bud og SBB har ikke lenger nok tillit til Entras historiske rapportering», skriver SBB.

SBB vil også påpeke at selskapet har fått lite tilgang på detaljert informasjon fra Entra på grunn av at Entra ser på dem som en konkurrent i det norske markedet. «Dermed har ikke SBB fått en rettferdig behandling eller mulighet til å levere en god due dilligence», skriver SBB i meldingen.

Powered by Labrador CMS