Aktuelt:

OMBRUK: Det nye anlegget i Lillestrøm skal resirkulere store mengder plastflasker. Nå skal det bygges et lignende anlegg i Trondheim.

Satser millioner på resirkulering

Infinitum har bestilt sitt andre produksjonsanlegg på ett år.

Publisert

Betonmast Trøndelag har signert kontrakt for utvikling og bygging av et nytt produksjonsanlegg for Infinitum i Trøndelag. Kontrakten er en samspillsentreprise med en ramme på om lag 60 millioner kroner netto, melder entreprenøren.

LES OGSÅ: Vil ha boligvekst - rett utenfor hovedstaden

Partene jobber nå for å finne en egnet tomt i Trondheimsregionen. Det nye anlegget blir dimensjonert for å kunne ta imot gjenvinningsflasker og bokser også i økende grad i framtiden. Planlagt byggestart er i løpet av første kvartal 2021.

– Betonmast har tidligere oppført tilsvarende anlegg for Infinitum på Romerike og vi er selvsagt svært fornøyde over at de gir oss tillit til å bygge også her i Trondheim, sier daglig leder Tom Utvik i Betonmast Trøndelag.

Det kliss nye anlegget han snakker om på Lillestrøm kostet nærmere 200 millioner kroner og måler 4.200 kvadratmeter med produksjonslokaler, laboratorier og kontorer.

LES OGSÅ: 15.000 nye innbyggere i opptil åtte etasjer

Infinitum eier og drifter panteordningen i Norge. Ambisjonen er å sikre at alle flasker og bokser blir resirkulert til nye produkter av høy kvalitet. De tre største eierne er Bryggeri- og Drikkevareforeningens Servicekontor, Daglivarehandelens Miljøforum, og COOP Norge.

Powered by Labrador CMS